Читайте нас в соціальних мережах

«Незважаючи на заяви опозиції, з пенсіями буде так само як з зарплатами: ми їх збільшимо» - Ігор Побер

Середа, 27 вересня 2017 09:48
Під час попереднього пленарного тижня Верховній Раді України так і не вдалось проголосувати поправки та прийняти судову реформу, щоб перейти до пенсійної і встигнути прийняти її до 1 жовтня.
Основною проблемою несвоєчасності прийняття пенсійної реформи є те, що людям під час чергової виплати пенсій її не збільшать. І все через затягування опозицією в Раді процесу прийняття реформи. Адже через масу внесених опозиціонерами поправок до судової реформи, більшість з яких є нічим іншим як мильною піною, депутати не можуть перейти до прийняття пенсійної реформи.
З іншого боку, окремі народні обранці пропонують збільшити пенсії Постановою ВРУ. Проте, оскільки пенсійна система в Україні – дотаційна, подібне рішення може призвести до збільшення її дефіциту з 141 мільярда до 200-250 мільярдів гривень.
Як зазначає народний обранець від фракції БПП Ігор Побер, єдиним правильним рішенням є послідовно розглянути та прийняти реформи по черзі, незважаючи на велику кількість поправок.
- Ми повинні встигнути розглянути та проголосувати всі поправки до судової і пенсійної реформи, прийняти ці законопроекти до 10 жовтня, коли починається виплата пенсій. Раніше, окремі колеги з опозиції,коли ми піднімали розмір мінімальної зарплати після нового року, кричали про те, що «пропало все», що ми не матимемо звідки взяти ці кошти. Однак рік закінчується і збільшені зарплати виплачуються; їх навіть планують поступово лише збільшувати. Так само буде й з новими пенсіями. Звісно в пенсійному фонді є велика діра. Цю проблему потрібно проаналізувати, зробити певну ревізію і прийняти реформу, - зауважив Ігор Побер.
ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Олександр 28.09.2017, 21:30
Історично вже так склалося, що коли справа доходить до спроби підняття пенсій, істотно зростають ціни на всі види товарів. І тоді саме підняття може вже і не відбуватися. Головне, щоб магнати, які правлять країною, витиснули з українців останню копійку. Мабуть держава вже давно стоїть перед спокусою взагалі припинити виплати пенсій. Адже дефіцит пенсійного фонду може загрозливо перевищити бюджет країни.
Скарга

Додати коментар