Читайте нас в соціальних мережах

Нардеп з Тернопільщини пояснив загрозу нерозмитнених авто

Вівторок, 19 вересня 2017 18:51
Найстрашнішою загрозою, яку можуть викликати не розмитнені автомобілі, є те, що такі машини не є зареєстрованими в Україні.
А тому при виникненні ДТП, коли її винуватцем є водій не розмитненого засобу пересування, неможливо встановити винуватця та притягнути його до відповідальності.
В цьому переконаний народний депутат з Тернопільщини від фракції БПП Ігор Побер.
- Звинувачувати людей, які їздять на закордонних номерах у тому, що вони гірші водії – не можна. Проблема не в їхніх навичках водіння авто, а в тому, що вони змушені кожні 5 днів перетинати кордон, щоб не реєструвати українські номери. І фактично, коли такими людьми вчиняється ДТП, найстрашнішим є те, що машина на цю людину не зареєстрована, а значить – вона нічийна. В таких умовах неможливо притягнути справжнього винуватця до відповідальності: людина просто вийшла з машини і пішла, а оскільки автомобіль нічий, то і числиться ні за ким. Авто числиться за резидентом ЄС. Патрульна поліція нікого не може ні заарештувати, ні оштрафувати, - пояснює Ігор Побер.
Крім того, розмитнення іномарок наповнює бюджет України, а тому вкрай важливо, щоб кожен українець дотримувався цієї процедури.
- Розмитнення може серйозно наповнювати нашу казну. Однак в першу чергу, потрібно відокремити власне розмитнення і акциз. Якщо порівнювати з європейськими країнами, то наше мито – є найменшим в Європі. У нас дійсно високий акциз, саме він наповнює бюджет. Це в свою чергу стосується і зарплат, і пенсій, і інших соцвиплат. Якщо він завеликий для українців, можливо, потрібно його зробити меншим. Однак, потрібно, щоб економісти акциз на іномарки вираховували та обґрунтовували, - зауважує Ігор Побер.
ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+1 #5 Петруха 20.09.2017, 08:08
Яким чином можна притягти до відповідальност і власника авто на українських номерах, коли авто не продано а передане у користування? Закон України дозволяє такі дії. Непрофесійність поліції перекладають на наші плечі. Що до наповнення бюджету, пан Побер забуває призначення розмитнення -це захист вітчизняної автопромисловос ті яка мертва. Відсутність платежів на розмитнення авто запустить транспортну кров нашої держави. Зменшаться витрати на перевезення, що спричинить зменшення транспортної складової у ціні товарів. Також люди зможуть більше подорожувати, спілкуватись що призведе до збільшення об'єднання українців. Можливо пан Побер переслідує іншу мету - поділяй і властвуй????
Скарга
+1 #4 Ірина 20.09.2017, 04:39
declarations.com.ua/.../... Декларація Побера. І звідки ж в "чесного2 "налогоплательщ ика " його майно?. Наповнювати бюджет треба - створюючи нові робочі - місця . а не чекати поки українець заробить за кордоном копійки і віддасть баригам , які піднімають ціни так що скоро . самі і будуть жити в цій країні і без іномарок на бляхах і без бюджету.Бо українцям надоїли ви всі. Підгавкувачі..
Скарга
+1 #3 Володя 20.09.2017, 00:02
То нехай напише закон щоб їх розмитнити люди змогли а не піздить.
Його люди для того обрали.
Скарга
+2 #2 Богдан 19.09.2017, 21:01
Наш обранець забув хто його обрав. Тільки коли ми перестанемо обирати таких ось псевдо народних депутатів, ми будемо жити краще.
Сором тим хто таких обирає. Цікаво на якому авто цей депутат їздить, і скільки воно коштує ?
Скарга
+2 #1 Роман 19.09.2017, 20:29
Поясніть "нашому обранцеві" що всі машини при перетині кордону вносить в комп'ютер разом зі даними особи що перетинала кордон прикордонна і митна служби, тобто з'ясувати хто в'їхав в Україну при бажанні справа двох хвилин .... шкода що така "шанована" людина цього не знає ...
Скарга

Додати коментар