Читайте нас в соціальних мережах

«Зрівняйлівка» при виплаті пенсій повинна зникнути» - нардеп Ігор Побер

Понеділок, 11 вересня 2017 13:45
Однією із найбільш пріоритетних реформ в державі сьогодні є пенсійна реформа,адже  потреба у внесенні змін до пенсійної системи України виникла доволі давно.

Особливо необхідність реформування пенсійної системи спричинена дефіцитом Пенсійного фонду в розмірі 141 мільярда гривень – а це 11% ВВП країни. Все через те, що працююча людина до настання свого пенсійного віку в середньому сплачує до Пенсійного фонду менше грошей, ніж потім отримає їх як пенсію.

Іншою проблемою пенсійної системи є те, що 12,8 мільйонів українців, які працюють, забезпечують пенсіями 12 мільйонів пенсіонерів. Це спричиняє мізерний розмір пенсій.

Саме тому в Парламенті пенсійну реформу планують прийняти впродовж осені, однак, вона, як і інші важливі реформи, перебуває під палким обговоренням у народних обранців. Особливо це стосується пропонованих змін щодо пенсійного віку.

– В нас як завжди триває палке обговорення в межах фракції, однак в залу ми завжди виходимо з єдиним рішенням. На разі ми ще будемо обговорювати питання пов’язані з пенсійною реформою, зокрема пенсійним віком. В нас ще є на це час. Звісно важливим є й те, що такої «зрівняйлівки», яка була, коли людина, яка пропрацювала 5 років, а інша 42 і обоє отримують мінімальну пенсію – зникне. Такого не може бути. Ми повинні обов’язково проголосувати пенсійну реформу вже до 1 жовтня, адже починаючи з цього числа 9 мільйонів українських пенсіонерів отримуватимуть підвищення на 200-1000 гривень, - пояснив народний депутат з фракції БПП Ігор Побер.

Також депутат наголосив на тому, що можливим є й те, що пенсійний вік не буде збільшуватись. Що ж стосується поправки, яка була введена після Революції Гідності про 15-ти відсоткове оподаткування працюючих пенсіонерів – вона буде скасована.

Нагадаємо, 13 липня цього року народні депутати проголосували в першому читанні за урядовий проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій».

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ