Читайте нас в соціальних мережах

Нардеп з Тернополя пояснив, чому депутати не проголосували за медичну реформу

Середа, 19 липня 2017 12:58
За довгоочікувану медичну реформа у другому читанні народні депутати до початку своїх літніх канікул так і не встигли проголосувати.

Останнім законопроектом, який набрав 282 голоси під час пленарного засідання VI сесії VIII скликання, стала пенсійна реформа. А от реформування медицини та освіти перенесли на осінь: працювати до вечора, аби розглянути і проголосувати відповідні законопроекти народні депутати відмовились.

- Я сам з Тернополя і ще до першого голосування за медичну реформу до мене дзвонили багато лікарів та начальники обласного і міського управління охорони здоров’я з проханням проголосувати, адже в медицині ці зміни просто необхідні. На жаль, на сьогоднішній день ми не встигли в другому читанні проголосувати як за медичну реформу, так і за освітню. По медичній реформі було 1000 поправок, а по освітній – 700. Ми б просто не встигли цього зробити. Тим більше тих поправок ніхто не бачив, їх принесли фактично перед самим голосуванням. Депутати не мали часу хоча б на ознайомлення з ними, - коментує ситуацію народний депутат від БПП Ігор Побер.

За словами політика, зміни в медицині та освіті вкрай необхідні, однак, голосувати фактично за поправки, з якими навіть депутати не ознайомленні – неправильно. Це те ж, що й купувати кота у мішку:

- Звісно, що ми перенесли голосування на осінь. Краще почекати півтора місяці і повноцінно, правильно проголосувати як за медичну, так і за освітню реформи. Хоча вони на часі, їх потрібно вже приймати.

До слова, прийнята пенсійна реформа  дасть можливість підвищити пенсії українцям уже з 1 жовтня 2017 року.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ