Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільська «Свобода» виступила проти Трудового кодексу України та назвала його «новітньою панщиною»

Вівторок, 11 липня 2017 12:42
Ініційоване фракцією «Свобода» звернення щодо неприпустимості ухвалення запропонованого проекту Трудового кодексу України, адресоване Верховні Раді, Кабміну та Президенту, прийняли під час п’ятого пленарного засідання п’ятої сесії Тернопільської обласної ради.

Вже скоро народні депутати розглядатимуть проект Трудового кодексу України. На думку свободівців, даний законопроект є менш соціально справедливим, аніж чинний Кодекс законів про працю України. З ними згідні й більшість експертів, профспілок і зібрань трудових колективів, які також висловлюють своє занепокоєння.

- Різноманітні профспілки, експерти продовжують наголошувати, що пропонований Трудовий кодекс суттєво звужує трудові права українців та профспілок. Якщо його приймуть в Верховній Раді роботодавці матимуть повне право прослуховувати та спостерігати з допомогою відеокамер за своїми працівниками; ніхто законним чином не зможе зупинити бездумного скорочення робочих місць та штучного створення безробіття, адже будуть обмежені права профспілок. Крім того, в Трудовому Кодексі фактично скасований 40-годинний робочий тиждень, а мінімальний розмір додаткової оплати в жодний спосіб не регулюється. Це означає, що роботодавець спокійно зможе примушувати працівника працювати понаднормово, не оплачуючи йому додаткових коштів. Ми, депутати Тернопільської обласної ради від ВО «Свобода», не можемо ігнорувати таких речей. Відстоюючи думку та гідність українського народу, ми зобов’язані не допустити схвалення цього антисоціального проекту та новітньої панщини, - пояснює голова ТОО ВО «Свобода» Олег Сиротюк.

У зверненні свободівці пропонують залишити чинний Кодекс законів про працю та вносити у нього зміни, які покращать права працівників; перерозподілити податковий тягар з малого та середнього бізнесу на олігархів та їхні бізнес-імперії, тим самим запустити в дію податковий принцип: «малий бізнес ‒ малі податки, великий бізнес ‒ великі податки».

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ