Читайте нас в соціальних мережах

Чи зуміє Надал нарешті організувати роботу Тернопільської міськради, - позиція екс-свободівців

Четвер, 01 червня 2017 18:45
Завтра, 2 червня, заплановане чергове засідання сесії Тернопільської міської ради. Слід нагадати, що два попередні засідання сесії не відбулися.

Крім того міський голова Тернополя Сергій Надал, мінімум тричі, вносив зміни до свого розпорядження та переносив пленарне засідання то на тиждень, то на один день.  Чого ж чекати завтра? Про це у прямому ефірі програми «Актуально» на радіо «РОКС» говорили депутати міськради Іван Сороколіт, Ігор Турський, Роман Навроцький.

- В роботі сесії беруть участь міський голова та депутати. Я не впевнений, що хтось знайде бодай одного депутата, який не готовий працювати. Тому треба перевіряти інші причини, чому сесія не відбувалася. А причини можуть бути наступні: або хтось, в порушення закону перешкоджає  роботі ради, або створює інсинуації із замінуванням. Тому усі рази, коли міський голова, який є відповідальним за проведення сесії, оголошував про її проведення, депутати були готові працювати. Чому той, хто відповідальний за скликання сесії, не організовує роботу, а правоохоронці не справляються із забезпеченням порядку – це питання.  Завтра ж  ми, як і завжди, йдемо на роботу, на яку нас запросив міський голова, оголосивши чергову дату проведення сесії,- прокоментував  депутат міської ради Іван Сороколіт.

Свою позиції з приводу блокування ради висловив у ефірі також і депутат міської ради Ігор Турський. Народний обранець певен, що сесія не відбувається з вини міського голови.

-  Вже не вперше роблять спроби не пустити нас, депутатів, на сесію, маніпулюючи різними фактами. То замінуванням, то перенесенням сесії з невідомих причин, як от через проведення інвестиційного форуму, який взагалі не має відношення до сесії. Я цього не розумію. Більше того, міським головою чиняться спроби провести сесію без половини депутатського корпусу, яка незгідна з тими методами, які він застосовує. Зокрема, міський голова готовий переступити усе і працювати навіть з хабарником, який вже більше року не відвідує сесії, запрошувати до себе в «більшість» різними обіцянками  «про золоті гори».  Все це заради того, що врешті решт відстояти свої, особисті, інтереси. Та тим не менше, більшість депутатів не готова працювати в такій обстановці. І ми все одно ідемо на сесію, бо туди нас делегували наші виборці!, - каже Ігор Турський.

До слова, зараз у більшості місцевих ЗМІ та навіть у громадському транспорті «крутять» сюжети про те, що саме через Сороколіта, Турського та Навроцького сесії не відбуваються. При цьому автори таких роликів повністю ігнорують думку трьох депутатів, не даючи можливості висловитися.

- Наші опоненти бояться відкритого діалогу та не можуть донині (а вже пройшло понад два місяці) сказати чітко претензії до нас, як до депутатів міської ради, що ми зробили не так. Нехай назвуть, де ми порушили депутатську етику, де ми не виконуємо своїх обов’язків, чи ми не працюємо з виборцями? Наші ж опоненти не готові йти з нами на ефіри. Тому блокують раду аби ми навіть на сесії міськради не могли висловити свою думку!,- каже Ігор Турський.

Підтвердив слова Ігоря Турського і його колега, депутат міської ради Роман Навроцький.

- Справді, ми не маємо можливості висвітлювати свою позицію. Хоча ми абсолютно не боїмося дискусії у прямому ефірі з тим, хто нас критикує. Якщо говорити про той бруд, що виливали і виливають на нас особливо активно впродовж останніх кількох місяців, то, на щастя, в більшій мірі ця «чорнуха» не працює. Люди на моєму окрузі, приміром, розуміють, що відбувається в місті насправді та підтримують нас!,- каже Роман Навроцький.

Що ж, судячи з вище сказаного, саме міський голова має забезпечити повноцінну роботу Тернопільської міської ради. То ж завтра побачимо, чи Сергій Надал врешті решт «запхає» свої політичні амбіції подалі, чи продовжить «гратися» і тернополянами, і депутатами задля вдоволення власних амбіцій…

П’ятниця покаже. 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар