Читайте нас в соціальних мережах

«Закон Савченко» став емоційно прийнятою помилкою!» - Ігор Побер

Четвер, 25 травня 2017 16:21
Ще 18 травня за скасування «закону Савченко» в Верховній Раді із 339 зареєстрованих в сесійній залі народних депутатів проголосувало 227 обранців.

На думку політиків, зміни до цього закону потрібно було прийняти ще з початку набрання його чинності, адже, як показала практика, 11% всіх ув’язнених, які вийшли на волю згідно «закону Савченко» - скоїли повторні злочини. Це «коштувало» державі 55-х життів, 22-х зґвалтувань та 760-ти розбійних нападів.

- Ми підтримали законопроект «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув'язнення)», адже дійсно, його потрібно було скасувати. На момент ухвалення «закону Савченко» в нас дійсно була героїня – Надя, яка «сиділа» в Москві і на ейфорії тих подій ми прийняли закон. Однак він повернувся зовсім по-іншому для нас і усі можуть побачити, скільки вийшло небезпечних злочинців, серед яких не лише вбивці, ґвалтівники чи грабіжники, а й хабарники, і славнозвісний суддя «колядувальник» зі Львова. Загалом, серед  10 тисяч звільнених – півтори тисячі скоїли повторні злочини, - прокоментував скасування «закону Савченко» народний обранець з Тернопільщини Ігор Побер.

Нагадаємо, закон передбачав зарахування одного дня попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі. Ухваленим ж законом 18 травня передбачено, що попереднє ув'язнення зараховується судом у строк покарання у разі засудження до позбавлення волі день за день.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ