Читайте нас в соціальних мережах

«Верховна Рада не голосуватиме за популістичні законопроекти,» - Ігор Побер

Понеділок, 22 травня 2017 18:34
Верховна Рада відмовилась звертатись до Ради національної безпеки і оборони України щодо запровадження персональних санкцій стосовно екс-президента Віктора Януковича та його оточення.

Причину нестачі голосів під час голосування щодо введення санкцій проти Віктора Януковича та його оточення прокоментував народний депутат від БПП від Тернопілля Ігор Побер у ефірі телеканалу «News One».

Як зазначив політик, такий законопроект за своєю природою є чистим виявом популізму та суперечить найголовнішій основі українського законодавства – Конституції.

- Ми завжди знаходитимемо достатню кількість голосів, особливо це стосується представників коаліції, однак, не тоді, коли вноситимуться популістичні законопроекти. Поки Верховна Рада не вносить санкції і не має права їх застосовувати. Щоб таке рішення було законним – воно має пройти відповідну процедуру. Спочатку потрібно дочекатись рішення суду, після якого має відбутись засідання ради РНБО і лише тоді – воно повинно подаватись на підпис Президенту. Верховна Рада України голосуватиме лише за ті проекти, які не суперечать Конституції України, - наголосив Ігор Побер.

Нагадаємо, 18 травня голосували за проект, яким пропонувалось РНБО ввести санкції проти Віктора Януковича та його оточення. Тоді не вистачило 24-х голосів: «за» проголосувало 206 народних обранців.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ