Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільські укропівці розповіли, що їхня партія вже давно звітує правильно та чесно

Понеділок, 22 травня 2017 18:03
Прозорість та чесність діяльності політичних партій в Україні сьогодні для суспільства є пріоритетом при виборі.

Нюанси фінансування політичних об’єднань розглядали представники політичних сил Тернопільщини та Хмельниччини на семінарі «Майстерня з політичного фінансування: виклики та рішення», який відбувся у Рівному 16 травня.

Переймали корисний досвід ведення політики у своєму регіоні і члени Тернопільської обласної організації політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП».

– На тренінгу обговорювалися цікаві питання, зокрема правильність подання звіту до НАЗК, оцінка майна, – поділився про почуте під час заходу заступник голови Тернопільської обласної організації політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Роман Яворський. – Учасники тренінгу також ознайомилися зі способами регулювання фінансування політичної діяльності, міжнародними принципами виборів і політичного фінансування, виборчим циклом, практичними рішеннями з державного фінансування в Україні та з роллю органів правозастосування та громадянського суспільства у сфері фінансування політичних партій.

На думку Романа Яворського, названі аспекти, які політичні партії зараз освоюють, дозволять партіям виходити на новий рівень довіри у суспільства завдяки чесності та прозорості. Зокрема, партія УКРОП дотримується цих правил протягом тривалого часу свого існування.

– Цікавим став розглянутий Закон про фінансування політичних партій. Зокрема, якщо ця реформа запрацює в повну силу, то суспільство зможе відслідковувати витрати партій, що, на мою думку, дасть більше довіри до політичної діяльності. У доступі вже зараз є щоквартальні звіти політичних партій до НАЗК, обмежені внески як від фізичних, так і юридичних осіб, встановлено державний контроль за використанням коштів, виділених з державного бюджету. Адже ми знаємо, що парламентські партії зараз отримують фінансування з бюджету. УКРОП є однією з перших, яка здає регулярно звіти до НАЗК і здає їх чесно. Це, я б сказав, напевне, єдина політична сила, яка у звітності зазначає всю правду, – зазначив укропівець.

«Майстерня з політичного фінансування: виклики та рішення» на тему «Політичне фінансування» була організована Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) , Національним агентством із питань запобігання корупції (НАЗК) та Національним демократичним інститутом міжнародних відносин для усіх політичних партій Тернопільської та Хмельницької областей.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар