Читайте нас в соціальних мережах

Безвіз з Європою та візовий кордон з Росією – це правильний пріоритет для України, вважає тернопільський нардеп Ігор Побер

Вівторок, 11 квітня 2017 17:55
В ефірі телеканалу NewsOne представники різних фракцій парламенту обговорювали найактуальніші теми в країні. 

Серед них, безперечно, опинилося і перше рішення Європи щодо прийняття безвізового режиму з Україною. У студії спілкувався з колегами і представник Тернопільщини, народний депутат від Блоку Петра Порошенка Ігор Побер.

- Я, звичайно, що радію цьому кроку у напрямку бізвізу. Як представник Західної України знаю, що робиться в Луцьку, у нас, в Тернополі: які величезні черги постійно під консульствами, яке приниження терплять українці, аби відкрити цю візу, - говорить Ігор Побер.

У разі остаточного прийняття безвізу, на думку політика, припиняться і спекуляції туристичних фірм, які заробляють на оформленні документів. Проте, не виключає обранець і проблеми трудової міграції, адже на Західній Україні поширена практика виїзду на нетривалий термін для заробітку.

В ході обговорення торкнулися і теми посилення кордону між Україною та Росією.

- Що стосується віз з Російською Федерацією, я думаю – це обов’язково. Як правильно зазначають мої колеги, кордон наш перенесеться на Схід України і не виключено, що Європейський Союз буде вимагати, аби такого вільного руху через кордон не було, - зазначає обранець з Тернопільщини.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ