Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільські «укропівці» підтримали відміну абонплати на газ та вимагатимуть відставки Вовка

Вівторок, 11 квітня 2017 17:45
10 квітня Тернопільська обласна рада на своєму позачерговому засіданні розглянула звернення до Президента, Кабінету Міністрів, Генеральної Прокуратури, НАБУ та НКРЕКП щодо введення щомісячної абонплати за газ.

Своїм рішенням депутати підтримали скасування цієї абонплати на користування мережами, які українці встановлювали власним коштом.

«Фактично, це свідчить про те, що уряд вже вкотре став на захист інтересів олігархічних кланів, при цьому грубо і цинічно знехтувавши інтересами простих українців, адже підраховано, що в першу чергу від введення абонплати за газ виграють власники газорозподільних компаній, якими є українські олігархи спільно зі своїми російськими партнерами», - йдеться у зверненні.

Вже під час розгляду питання стало відомо про те, що на своєму засіданні НКРЕКП таки скасувала введення абонплати.

- Те, що НКРЕКП скасувало своє рішення, не означає, що вони не повинні нести за нього відповідальності. Це апріорі було неправильно, безглуздо, адже у нас є дійсно високий тариф за газ, який уже включає транспортування. До того ж є багато технічних недоліків, одна людина використовує один кубометр газу, інша – сто, а платити мають однаково, це нелогічно. У 90-х і 2000-х роках люди вкладали власні кошти у ці магістралі, у те, щоб від загальної мережі їм провели газ до домівок, тобто люди і так за усе це вже заплатили, - зазначає голова фракції партії «УКРОП» Андрій Цибульський.

Таке рішення, зазначає депутат, є вигідним олігархам, аби вони в черговий раз заробили. Українське об’єднання патріотів «УКРОП» йтиме далі у вирішенні цієї проблеми: вимагатиме відставки голови НКРЕКП Дмитра Вовка за непрофесійність.

 

Коментарі  

+1 #1 ірина 11.04.2017, 19:15
Кожна партія навипередки ставить собі в заслугу відміну абонентплати. Спочатку голосують за введення, а тоді змагаються в піарстві. Боже, яка цинічні та гнилі наші можновладці!
Скарга

Додати коментар