Читайте нас в соціальних мережах

«Ми не відмовляємося від своєї позиції щодо заборони побудови ГЕС на Дністрі,» - депутат-укропівець Тернопільської облради Андрій Ратушняк

Вівторок, 07 березня 2017 10:28
У п’ятницю, 3 березня, депутати Тернопільської облради проголосували за звернення до Президента та Кабінету Міністрів щодо заборони зведення каскаду ГЕС на Дністрі.

Передувало такому рішенню тривале обговорення за участю громадськості та народних депутатів. За заборону зведення електростанції голосував і Андрій Ратушняк, депутат облради від політичної партії «Українське об єднання патріотів - УКРОП» з Борщівщини, яку прямо зачіпає ця проблема.

Вже більше року минуло з того часу як Тернопільська обласна рада прийняла мораторій на зведення каскаду ГЕС на Дністрі. Тоді відповідні звернення були направлені у столицю, проте думку обранців і громади, яку вони представляють, проігнорувала влада та розпочала підготовку проекту. Борщівщина, де кілька сіл внаслідок будівництва опиняться під водою – також стала на захист своїх територій. Місцева районна рада прийняла аналогічне рішення про мораторій, а люди на місцях збирали підписи за збереження туристичної перлини краю – Дністра.

Представники Борщівського району приїхали і на сесію 3 березня, аби засвідчити свою активну позицію. Їх інтереси в облраді представляє Андрій Ратушняк від партії «УКРОП».

- Активна громадськість Борщівщини почала бити на сполох від самого початку теми спорудження ГЕС. Ще тоді, рік тому, ми усією фракцією «УКРОПу» вирішили підтримати людей і голосувати проти будівництва. Від своєї позиції ми не відмовилися і зараз, вкотре голосували за заборону ГЕС. Спілкуючись зі своїми виборцями, я точно можу сказати, що люди від своєї позиції теж не відступлять і всіма можливими способами захищатимуть Дністер, - наголосив Андрій Ратушняк.

 

Додати коментар