Читайте нас в соціальних мережах

Олег Сиротюк пропонує державні кошти на ГЕС скерувати на території, що могли від неї постраждати

Субота, 04 березня 2017 16:56
Під час чергової сесії Тернопільської обласної ради зі своїми пропозиціями та доповненнями до проекту рішень стосовно заборони будівництва каскаду ГЕС на Дінстрі виступив голова фракції «Свобода» в Тернопільській облраді Олег Сиротюк.

- Вважаю, що фактично у кожному виступі сьогодні звучить теза про те, що «нас не чують» або «нас ігнорують». Насправді, більше ніж рік це питання, яке піднімається стосовно будівництва каскаду ГЕС на Дністрі, дійсно так і проходить. Адже незважаючи на те, що рік тому обласна рада прийняла необхідне рішення про заборону будівництва, опираючись на думку громадськості, думку екологів та думку туристів, Верховна Рада України із Кабміном не припиняють роботи по підготовці до даного питання. Так, 21 грудня буде ініційоване виділення першої суми траншу в сумі 150 мільйонів гривень. Це фактично відкриває процес будівництва каскаду ГЕС, - наголосив Олег Сиротюк.

Депутат зауважив, що в ВРУ є представники із Тернопільщини, однак, лише один з них – Михайло Головко голосував проти зведення каскаду ГЕС.

Також, Олег Сиротюк запропонував доповнити звернення наступною пропозицією:

- Ми, депутати Тернопільської обласної ради, враховуючи звернення громадськості територіальних громад, звертаємось до Кабінету Міністрів України та ВРУ внести необхідні зміни в державний бюджет на 2017 рік в частині виділення 150 мільйонів гривень на підготовку до будівництва каскаду ГЕС та скерувати ці кошти на соціально-економічний розвиток Тернопільської області, а саме: на ті території, де пропонували фактично підтопити чи затопити населені пункти.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар