Читайте нас в соціальних мережах

Тернополяни підтримали законопроект про справедливе нарахування стипендій

Понеділок, 27 лютого 2017 19:14
Минулого тижня у Києві відбувся масштабний семінар профспілкових студентських лідерів з усієї України, організований Федерацією профспілки працівників освіти і науки України.

Основна тема обговорення – зміни у стипендіальному забезпеченні та гарантії прав студентів.
Тернопільщину представили профспілкові лідери трьох навчальних закладів – ТНПУ ім. В. Гнатюка, ТНЕУ та Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Т. Шевченка.
- На семінарі обговорювалася гаряча на сьогодні тема студентських стипендій, зокрема наявного відсоткового бар’єру, – розповів профспілковий лідер Володимир Міщишин. – Вважаю, що закон є антистудентським, тому що зменшилася суттєво кількість стипендіатів, немає жодних хороших змін в сторону студентства – маси, яка є однією з найбідніших в Україні.
В рамках семінару народний депутат України, керівник робочої групи Громадсько-експертної ради партії УКРОП з питань освіти Ірина Констанкевич представила проект Закону про внесення змін до статті 62 Закону України «Про вищу освіту» (щодо справедливої системи стипендіального забезпечення) № 5612, який у Верховній Раді зареєстрували ще наприкінці січня.
- Ірина Констанкевич зареєструвала законопроект, яким передбачається збільшення цього відсоткового бар’єру до 65 %. Депутат виступала за те, щоб студенти були більш реалізовані і мали більше прав. Присутні її підтримали, – зазначив Володимир Міщишин.
- Для мене ця зустріч була важлива не лише для того, щоб презентувати законопроект, просити вашої підтримки і допомоги, – сказала учасникам семінару народний депутат, йдеться на сайті Профспілки працівників освіти і науки України. – На жаль, зараз маємо ситуацію, яка не на користь студентам. Тому я закликаю вас до тактики малих кроків – робити те, що в наших силах.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ