Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільський нардеп Михайло Головко з лідерами націоналістів очолив 20-тисячний Марш Національної Гідності у Києві (фото)

Середа, 22 лютого 2017 20:58
Більш ніж 20-тисячна колона пройшла центром Києва під гаслами Національної Гідності.

Її очолили лідери ВО «Свобода», «Національного корпусу» і «Правого сектора» Олег Тягнибок, Андрій Білецький, Андрій Тарасенко відповідно, а також народні депутати України VII та VIII скликань, відомі громадські діячі. 

Пліч-о-пліч з лідером Всеукраїнського об’єднання «Свобода» вів марш і народний депутат з Тернопільщини Михайло Головко.

Багатотисячна колона зупинилася на розі вулиць Інститутської та Банкової: активісти передали до Адміністрації Президента символічний презент ‒ величезну цукерку та залізничний квиток до Липецька з відкритою датою. Піжніше учасники маршу прибули до Верховної Ради, де розташувалися на площі Конституції.

Патріоти пом'янули хвилиною мовчання героїв Небесної Сотні та усіх, хто загинув у боротьбі за Україну.

- Якщо влада не вірить, що цього вимагають українці ‒ хай виходить до людей і слухає їхні вимоги. Ми окреслимо межі національних інтересів, за які влада не має права переступати. Нині депутати зайдуть у парламент із мандатом від нашого маршу і передадуть владі ультиматум. Це буде для неї червона лінія. Націоналісти ‒ разом. Разом ми ‒ сила! ‒ наголосив Олег Тягнибок.

До парламентської трибуни вийшли народні депутати Андрій Іллєнко, Олег Петренко, Олег Осуховський, Михайло Головко, Олександр Марченко та Юрій Левченко, Андрій Білецький. Останній озвучив вимоги Маршу націоналістів та наголосив, що у патріотів вистачить сили, щоби розпустити цей парламент, якщо їхні вимоги буде проігноровано: «Ми зібралися разом для того, щоби боротися за владу українців, а не владу злочинців!».

- Марш Національної Гідності показав сьогоднішній владі, що є сила і люди, які слідкують за їх діями, за їх політикою і не дозволять розвалу України. Справжні патріоти сьогодні йшли з нами в колоні, відчували дух братерства, місце плече, на яке можна опертися і спину, яка прикриє тебе у боротьбі. Тут, з нами, 20 тисяч українців, а ще сотні тисяч з нами серцем. І нехай про це знають, і нехай цього бояться ті, хто сьогодні вершить долю країни, - підкреслив Михайло Головко.

Акцію завершили спільним прочитанням Молитви українського націоналіста та виконанням національного славня.

Додати коментар