Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільські укропівці вимагали під стінами парламенту покласти край торгівлі з сепаратистами (фото)

Середа, 22 лютого 2017 00:23
Учора, 21 лютого, близько 09.30 ранку, біля будівлі Верховної Ради розпочався 5-тисячний мітинг на підтримку повної економічної блокади тимчасово окупованих районів Донбасу.

Акцію ініціювали представники «Українського об'єднання патріотів – УКРОП». До неї приєдналися представники партії з різних куточків України, волонтери, ветерани АТО, матері полонених українських військових.

На мітинг поїхала і делегація тернопільських укропівців, які також тримали слово перед багато чисельним зібранням однодумців.

- Ми усі знаємо приказку, що добро перемагає зло, чомусь, сьогодні табло перемагає добро. Чому так? Ми запитуємо про це себе, але не бачимо відповіді. Дякуючи усім нам, хто не робить змін, сидячи у себе на кухні, на дивані – такі зміни відбудуться. Прикро і образливо за слова високо посадовців, які з трибуни Верховної Ради говорять, що 60 тисяч шахтарів, які залишаться без роботи ніби то через нас, візьмуть автомати в руки і підуть стріляти в нас. Мені в цей момент хотілося вигукнути: а що робити мільйонам українців, які сьогодні без роботи? – звернувся зі сцени до присутніх тернопільський «укропівець» Ігор Кулик.

Учасники мітингу наполягають на якнайшвидшому ухваленні законопроекту про статус окупованих територій, який покладе край економічним взаєминам Києва з окупантами.

- У цій ситуації просто треба визнати ці території окупованими, бо це вороги, окупанти, які прийшли на нашу землю. Я розумію, що там є наші громадяни, яких ми повинні захищати, але поки ми не почнемо саме так поводитися з окупованою територією, війна триватиме постійно», – заявив журналістам голова політради УКРОПу, народний депутат Тарас Батенко перед початком заходу.

Крім того, учасники мітингу вимагають невідкладно внести до порядку денного парламенту та розглянути проект постанови про створення Тимчасової слідчої комісії, яка перевірить законність видачі дозволів на торгівлю України з непідконтрольними районами Донецької та Луганської областей. За словами Тараса Батенка, за 3 роки конфлікту було видано понад 97 тисяч дозволів на торговельні операції з окупантами. «Ми підтримуємо ракову пухлину, яка зростає, замість того, щоб припинити торгівлю», – підкреслив нардеп.

Захід розпочався з хвилини мовчання за загиблими героями Небесної сотні та учасниками АТО. В акції беруть участь народні депутати з УКРОПу, позафракційні народні обранці та представники кількох парламентських фракцій.

 

 

Додати коментар