Читайте нас в соціальних мережах

Керівництво Збаразької міськради з власної ініціативи вже з лютого отримуватиме утричі більшу зарплату

Середа, 15 лютого 2017 16:45
Міський голова Збаража Роман Полікровський та його заступники вже з лютого отримуватимуть утричі-учотири рази більшу зарплату за попередню.

Про це повідомив депутат Збаразької міської ради від політичної партії «Добрий Самарянин» Андрій Рудан. На думку народного обранця, такі оклади керманичів міста є дещо несправедливим, зважаючи на середню заробітну плату пересічного збаражчанина.

Одними з найбільш чутливих на останньої сесії Збаразької міської ради виявилися питання стосовно встановлення надбавок до заробітної плати голові міськради Романові Полікровському, та його заступникам. Питання про надбавки обговорила напередодні бюджетна комісія міськради. На ній було запропоновано з 1 лютого 2017 р. встановити названим особам надбавки в розмірі 50 відсотків посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг державного службовця та вислугу років, а також здійснювати їхнє щомісячне преміювання в розмірі двох посадових окладів для заступників міського голови та трьох окладів для самого мера. Надбавки пропонується надати з мотивацією «за високі досягнення у праці та виконання особливо важливої роботи».

- Кворуму на засіданні комісії як такого не було, - заявив депутат Петро Напованець, який є заступником голови бюджетної комісії міськради, - Був голова комісії, секретар і я. Так, згідно з законодавством представники керівних органів мають право збільшувати собі посадові оклади і премії. Що стосується Збаража, то йдеться про 12-13 тисяч гривень зарплати для кожного з керівників мерії. Я не проти високих зарплат, але якщо співставити їх, наприклад, з доходами збаразьких педагогів, вихователів, то це несправедливо. Я ще згідний, щоб таку зарплату отримував мер, бо він працює, як віл, але його заступник на посаді лише рік, і в мене рука не підніметься голосувати за надбавку і премію для нього…  

Петро Напованець мав на увазі заступника міського голови Андрія Синчишина.

- Питання зарплат, грошей – завжди дражливе для суспільства, - зазначив Роман Полікровський. – Я за те, щоб всі люди отримували гідні зарплати. Знаю, з яким колосальним обсягом роботи доводиться давати раду моєму заступнику Марії Опалюк. Вона вже не раз просилася на пенсію, але у нас є велика проблема з кадрами, тому замінити її поки ніким. Що стосується мене, то у січні мені нараховано зарплати стільки ж, скільки прибиральниці міськради. Поважаю працю кожної людини, але, думаю, моя кваліфікація і відповідальність дещо вищі. Скажу так: як ми бажаємо всього доброго собі, так і побажаємо того ж людям, які працюють самовіддано. Прошу підійти по-християнськи до цього питання.

Депутата від «Доброго самарянина» Андрій Рудан, який був одним з тих, хто утримався, прокоментував делікатне «преміальне» питання.

- Аналогічне рішення вже пробували провести на попередній сесії міської ради, але безуспішно, - сказав пан Андрій. – Ми не проти великих заробітків і хочемо, щоб всі добре заробляли, але міського голову найняли на роботу жителі Збаража, і коли у найманого працівника зарплата буде утричі-вчетверо більшою, ніж у збаражан, то це не нормально, Зараз ставка міського голови 2500 грн. За ранг він отримує приблизно 100 грн.  З 50-відсотковою надбавкою вийде вже 3900 грн., до яких додається ще дві з половиною ставки, 6250 грн., тобто виходить понад 10 тисяч гривень. Друге питання. Преміювати, як на мене, потрібно щомісячно чи щоквартально за результатами виконаної роботи, а не авансом на рік уперед.

- На сайті міської ради розміщені всі рішення сесій, тут можна переглянути результати поіменного голосування, і кожен уважний читач має нагоду побачити, як голосують представники, наприклад, БПП, - сказав пан Рудан. – Я б сказав, що у нашій міській раді працює сімейно-політичний підряд (дружина і брат міського голови є депутатами міськради від БПП). Можливо, ми, депутати, які не голосували за премії для міського голови, і не  сприйняли б так критично дану пропозицію, якби цю справу організували відповідно до закону. Він, нагадаю, передбачає винесення питання на обговорення щонайменше за 20 днів до сесії. За цей час ми мали б можливість піти з проектом рішень по своїх округах, поговорити з людьми, почути їхню думку стосовно зарплат чиновників. І якби люди дали «добро», ми б голосували за це. А нас поставили перед фактом за чотири дні до сесії. Часу обговорити з виборцями таке важливе для міста питання не було. Думаю, так було задумано свідомо.  Якось не дуже по-християнськи вийшло, Роман Степанович, якщо зважити які зарплати у мешканців міста.

zbaraj zp 15 02 17

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ