Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільскі «свободівці» ініціювали звернення до президента з вимогою відставки Гонтарєвої

Середа, 21 грудня 2016 16:48
Голова фракції ВО «Свобода» Назар Редьква на сесії Тернопільської міської ради ініціював звернення до Президента України щодо відставки голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої.

Згідно документа, упродовж 2014-2016 рр. курс національної валюти України гривні стосовно вільно конвертованих іноземних валют впав в декілька раз. Так, якщо в лютому 2014 р. офіційний курс долара США становив 8 грн. за 1 долар США, то в лютому 2015 р. вже понад 30 грн. за 1 долар США, доходячи деколи до 40 грн. на міжбанківському валютному ринку та на так званому «чорному ринку». При цьому валютні резерви Національного банку України зменшилися з лютого 2014 р. по лютий 2015 р. з 15 млрд. 345 млн. доларів США в еквіваленті до 7 млрд. доларів США в еквіваленті.

Падіння реальних доходів громадян за оцінками експертів складає близько 50 відсотків в порівнянні з 2013 роком, що призвело до падіння купівельної спроможності населення та, як наслідок, зменшення обігових коштів у виробників промисловості та сільськогосподарської продукції України.

Окрім того, протягом 201402016 рр. Національним банком України було визнано неплатоспроможними близько 70 українських банків.

- Зазначені вище обставини створюють передумови для подальшого падіння економіки України. В той же час керівництвом Національного банку України на чолі з В. Гонтарєвою не надано адекватних пояснень стосовно різкого падіння курсу національної валюти, - зазначає автор звернення Назар Редьква.

До Президента України депутати звернулися із вимогою відправити у відставку Голову Національного банку України Гонтарєву В.О. як особу безпосередньо відповідальну за девальвацію національної валюти України та зниження купівельної спроможності громадян України.

На сесії звернення набрало необхідну кількість голосів, проте не отримало підтримки від фракцій «Самопомочі» та «Блоку Петра Порошенка».

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+1 #1 Тарас 21.12.2016, 17:11
[fv]А що у нас ще є якісь "свободівці"?[/ fv]
Скарга

Додати коментар