Читайте нас в соціальних мережах

«Свободівцець» Михайло Головко увійшов у топ-10 серед депутатів-мажоритарників України

Середа, 30 листопада 2016 07:42
У рамках програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», протягом довгих дев’яти місяців громадянська мережа ОПОРА реалізовувала моніторинговий проект діяльності всіх 105-ти народних-мажоритарників депутатів.

Згідно із отриманими результатами народний обранець з Тернопільщини Михайло Головко посів 7 місце в загальному рейтингу.

- Нашою метою було показати наскільки активно працює той чи інший депутат, наскільки він цікавиться та вирішує проблеми саме в своїй області чи округу та наскільки доступним він може бути для громадян, - розповідає громадський консультант громадянської мережі ОПОРА в Тернопільській області Андрій Мартишко – Основними критеріями оцінки народного депутата стали такі показники як його законодавча активність; відвідуваність та робота в парламентських комітетах; активність в області та окрузі; кількість законопроектів, постанов та виступів. Останній критерій ми розглядали в двох аспектах – в відповідності до його передвиборчої програми та в відповідності до того, як вони презентують проблеми округу.

Загалом, ОПОРО-ю було визначено 19 критеріїв, за якими оцінювали народних обранців за 100 бальною шкалою. На основі отриманих результатів і склали три типи рейтингів 105-ти депутатів: за показником законодавчої активності, за показником роботи у окрузі/для округу, за сукупністю усіх показників.

Серед мажоритарників активною діяльністю відзначився і Михайло Головко, який в загальному рейтингу посів 7 місце серед 105-ти можливих. Відповідно, його оцінка за законотворчу роботу склала 96,63 балів із 100 можливих, за роботу в окрузі – 47,43 бали відповідно. А от за сукупністю всіх показників загальний бал склав 81,87.

- Коли ми оцінювали законодавчу діяльність Михайла Головка, виявили, що він подав велику кількість законопроектів. Слід відзначити і те, що він продовж 9 місяців відвідав всі пленарні засідання, а також, подав 34 депутатські запити. Таким чином він посів друге місце в цій категорії. Крім того, представники ОПОРИ аналізували і те, як народні обранці інформують чи висвітлюють свою діяльність. Зокрема, серед депутатів з Тернопільщини Михайло Головко активно сповіщає громадян на своїй сторінці в facebook – зазначив Андрій Мартишко.

До слова, ознайомитись із щомісячними показниками Михайла Головка за усіма критеріями моніторингу можна і в його профайлі.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар