Читайте нас в соціальних мережах

«Свободівці» Тернопільщини відсвяткували чверть століття діяльності об’єднання (фоторепортаж)

Понеділок, 03 жовтня 2016 16:29
Цими вихідними у столиці пройшов урочистий з’їзд «Всеукраїнського об’єднання «Свобода» з нагоди 25-ї річниці політичної сили.

Провідною ідеєю заходу стала незмінність за чверть століття головних програмних цілей та ідеології партії.

На цьому наголосив лідер «Свободи» Олег Тягнибок, який у своїй промові зазначив, що українські націоналісти не підпорядковувалися олігархічним кланам, політичним проектам і не збираються цього робити і надалі. Єдина ідеологічна політична сила в Україні позиціонує себе як державницька і саме завдяки такій позиції, на думку Олега Тягнибока, організація пережила всі гучні політичні «мильні бульбашки».

Очільники об’єднання на Тернопільщині також прокоментували значну подію в житті «Свободи».

- Зі «Свободою» я з 2006 року, активно руху допомагав, бо розумів, що це націоналістична організація, яка дійсно здатна щось змінити в цій країні. На той час, «Свобода» не була ще такою великою і потужною. З 2008 року я почав активно займатися політичною діяльністю, точніше відновив її, оскільки був дотичний ще у кінці 80-х. сталося так через реальне розуміння того, що в цій країні змінювати щось можна тільки самому, а сидіти і звинувачувати. Що хтось це робить погано – неправильно. За цей час побував депутатом обласної ради, зараз є депутатом міської ради, останні два роки, враховую Майдан, коли ми хотіли змінити систему, припинити війну – я був на фронті, зараз повернувся і активно беруся до роботи. Система, на жаль, не змінилася, до влади мають прийти націоналісти і повернути нам Українську Державу. Для мене «Свобода» - це відображення українського народу, безумовно у 2006 році організація не була такою масовою, але зараз її підтримують не лише Тернопіль, не лише Захід, але й Східна Україна, адже я мав можливість, перебуваючи на фронті, спілкуватися з представниками різних регіонів і вони засвідчували підтримку «Свободі», - розповів депутат Тернопільської міської ради від ВО «Свобода» Володимир Стаюра.

- Я і хлопці, з якими ми розпочинали створювати осередок організації, прийшли в партію в 99-му році. В основному, це  були студенти, серед нас були і старшокласники, люди, які хотіли організації, що займалася б інтересами української нації і реалізацією ідеї націоналізму в життя. Це було молоде, активне середовище, яке в той час займалося формуванням осередку, в достатньо непростих умовах, оскільки «Свобода» була достатньо радикальною політичною силою, яка робила і говорила те, що вважала за необхідне, а не підлаштовувалася під якусь кон’юктуру, не намагалася будь-що сподобатися виборцям. Ми діяли в межах ідеї, статутних програмних документів організації. «Свобода» на своєму 25-літті говорить про незмінність ідеології, про те, що ми не підлаштовувалися під різні політичні режими, під політичну «моду», не говорити про те, що є вигідно, натомість базові речі, які були закладенні при створенні організації – залишилися. Рух мав мету, вона досі не змінилася – це є побудова великої Української Держави на засадах соціальної і національної справедливості і, власне, цим шляхом ми йдемо вже 25 років, - наголосив голова фракції ВО «Свобода» Олег Сиротюк.

- Мабуть, як і в більшості українців, в мене був період в житті, коли я в 2002 поїхав на заробітки в Італію. Це мене надзвичайно мотивувало і змусило усвідомити, що українцям такий варіант не підходить – потрібно змінювати ситуацію в власній державі. Адже в нас країна талановита, успішна, ми маємо колосальні ресурси, просто українці наші були пригнобленими. Тому потрібно було таку ситуацію виправляти. Зрозуміло, що для цього потрібна активна громадянська позиція і я вирішив почати свою політичну боротьбу. Для цього я почав шукати політичну партію, яка в принципі співпадала з моїми поглядами і інтересами. На той час такою була «Свобода», яка ще тоді називалась СНПУ (Соціал-Національна партія України). Я звісно приглянувся до неї, почав шукати представників і мені вдалося. Оскільки осередку, ще тоді не було, я долучився і до його створення в Тернополі. Будучи студентом другого курсу я залучав своїх друзів, знайомих, однокурсників, колег. Потім, коли ми формували осередок в Тернополі, продовжували створювати і розвивати осередки по області, проводили виборчі кампанії. В 2006 році – була перша виборча кампанія, тоді я став депутатом ТМР. Очолював Тернопільську організацію, двічі обирався, вибори за виборами і в Києві і в Тернопільську обласну раду. В принципі, ось так і йшов мій шлях. Дуже важко було на початках, нас було мало. Ночами ходили клеїли листівки, зранку роздавали газету, все це відбувалось на ентузіазмі, без фінансової підтримки. Свобода – партія яка має свою історію, свої досягнення. Найголовніше те, що вона має свої досягнення. Це партія, в яку входить багато ідейних молодих людей, людей свідомих, які вкладають свою силу, час та енергію, знання цінності, - переконаний народний депутат від ВО «Свобода» Михайло Головко.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ