Читайте нас в соціальних мережах

На Збаражчині новий скандал навколо освітянського начальника, яку призначили всупереч закону та покривають інші високопосадовці

Неділя, 02 жовтня 2016 16:20
У Збаразькому районі розгоряється новий скандал навколо призначення та діяльності начальника управління освіти, сім’ї та молоді місцевої РДА Світлани Демах.

На думку багатьох громадських та політичних діячів, чиновниця призначена з грубими прошеннями законодавства та за «кумівським» принципом. Окрім того, під сумнів ставлять і її професійні якості. Вже сьогодні у кулуарах районної влади звучать прямі звинувачення у цих безчинствах в сторону голови РДА Анатолія Качки.

Всього кілька днів тому Анатолій Качка представив колективу одразу двох відділів нового начальника управління освіти, молоді та спорту Демах Світлану Степанівну. Це призначення мало оптимізувати, тобто зменшити кількість керівних посад у структурі виконавчої гілки влади.

Так як виявилося, Після “професійної” реформи у Збаразькій РДА оптимізація робочих місць пройшла таким чином, що замість двох начальників платники податків мають утримувати трьох. Мова йде про районну освіту, молодь, спорт. Зрозуміло, що нічогісінько не змінилося в районі із освітою, але правильна людина зайняла посаду.

Світлана Демах донедавна працювала вчителем початкових класів у школі №1 , а також два з половиною роки завучем початкових класів у ЗОШ №1, де. навчала дітей міського голови Збаража Романа Полікровського. Освітянин була кандидатом від партії Петра Порошенка на місцевих виборах зі своїм рідним братом. Подейкують, що після програшу мер почав шукати педагогу своїх дітей нове робоче місце. Допоміг в реалізації планів голова РДА Качка А.Я., який створив штучну посаду.

Не дивлячись, що Демах не відповідає кваліфікаційним вимогам, бо не має 5 років керівного стажу Качка все рівно видав розпорядження №54-к від 02.06.2016 Про призначення Демах С.С. начальником управління освіти, молоді та спорту. Чомусь нікого не здивувало, що до цього часу було два відділи, які очолювали двоє людей, а Качка лише створив управління в якому Демах керівника, а керує тими самими двома відділами із тою самою кількістю людей. Як бачимо приказка про трьох козаків серед яких два гетьмани має своє підґрунтя.

Демах, яка будучи державним службовцем все ще продовжує вести уроки англійської мови в тому числі і приватні.

На днях була публікація, в якій деякі депутати зачепили питання законності її призначення. І уже в переддень Дня вчителя Демах, в кращих традиціях укранїських чиновників, пішла на лікарняне...

 

Коментарі  

-1 #22 Оксана 13.10.2016, 23:48
Полікровський,К ачка,і вся ваша команда тримайтесь хлопці, на вас надія всіх жителів м.ЗБАРАЖА.Дуже багато роботи зроблено за час вашого правління..Жені ть від себе знахабнілих ненажер .....,які як кліщі присосались до бюджету Збаражчни.І що би не писали за Демах Світлану вона є педагог і людина з великої букви,незважаюч и на її стаж ,як керівника .Досвід приходить поступово , людяність і спаведливість даного педагога не заплямована...А ви хлопці ВОЛКУЛАКИ....тр имайтесь весь Збараж знає за вашу проробдену роботу на благо своїх кишеньььььььььь ьььь.......
Скарга
-1 #21 Руслана 04.10.2016, 20:22
Шановний, чи не дуже шановний Петро, не хотілося вмішуватися у вашу тупу дискусію, але як вже мене сюди припрели, то мушу дещо прокоментувати. По-перше, мене призначив Горайський Юрій Володимирович - Герой Збаража, порядна людина і всі освічені люди це знають. По-друге, я працювала до цього на посаді юриста відділу освіти, а спеціальність моя цілком дозволяє займати посаду керівника. По-третє, через мене нікого не звільнили з роботи, вакансія була вільна. І по-четверте- можете прийти до мене на роботу і я особисто ознайомлю Вас з її специфікою, покажу Вам відомість із зарплатами в т.ч. своєю, можете навіть на моє місце піти, якщо захочете. Бо до цього часу щось бажаючих не було. І ще прохання - не вмішуйте мене у ваші дріб'язкові розборки. Без того купа роботи є. P.s. Чий це коментар знаю і віддячу від душі)
Скарга
-1 #20 олена 04.10.2016, 19:39
пiдтримую олега боровика...брех ати ...не мiшки носити ....
Скарга
+7 #19 Олег Боровик 04.10.2016, 12:43
Петя і Андрій, я бачу що ви дієте прямо за принципами Путіна - чим більша брехна видається за істину! Якщо ви кажите, що очисні не працюють, то принюхайтесь, бо зараз там не смердить, а якщо вам смердить, то частіше чистіть зуби і міняйте білизну! Щодо золотих очисних, то попередній проект був 24 млн.грн. і це я пам'ятаю ще з попередньої влади, до речі з якої вихідці й ви пане Андрію з Кравцем і Адамовичем, адже Кравець регіонал, а ви з Адамовичем з Сильної України Тігіпка. І саме через таких, як ви й почалась Революція Гідності. І не прикривайтесь кров'ю патріотів, адже та кров і на вашій совісті (якої в вас немає).
Скарга
-1 #18 Петя 04.10.2016, 07:03
Тариф на газ і світло також ще не підняли? Та якраз завдячуючи таким депутатам,як Рудан, тариф не підняли і не надіюсь не піднімуть в найблищий час. А все це сталось по одній єдиній причині - наші "господарники" вклавши наші з вами 16 млн.грн. в очисні споруди(які ще досі не працюють) додумались (хоча для того щоб думати, потрібно мати мозги) встановити їх в приміщенні НЗ "Замки Тернопілля", за яке тепер МКП "Збараж" приходиться платити 16 000 грн. в місяц! Але саме головне те, що через зношеність комунікацій, до "золотих" очисних споруд дотікає менше половини нечистот м.Збаража, а решта як текли в р.Гнізна, так і течуть.
За ці кошти,які команда(хоча більш підходить банда) Качки-Боднар-По лікровського "просрала" , Збараж мав би виглядати набагато привабливішим. Бюджет м. Збараж за останні 2 роки в рази більший ніж за попередні 20 років разом. Чим більше ці "господарники" "роблять", тим більше набивають свої кармани.
Скарга
+2 #17 Житель 03.10.2016, 23:34
Скажіть будь-ласка, пане Андрію, чому ви носитися з тим тарифом в 28,35 як зі свяченим яйцем? Ніхто їх не підняв і на даний момент не збирається піднімати так високо. А коли проходило голосування про мораторій, то ви дезінформували людей, що тариф вже прийнято, тим самим посіявши багато непотрібних слухів...
Скарга
-2 #16 Петя 03.10.2016, 21:48
Андрій! Повір, не потрібно портити собі нерви заради якихось "шавок"! Для цього є,якщо не має то скоро будуть, відповідні служби, які рано чи пізно спитають цих псевдо-патріоті в за очисні, тротуари,зупинк и,дахи,ремонти доріг,плоти та дуже багато іншого. А такі як Демах, це просто "пєшки", в руках цих "героїв". Для них буде найкращий сценарій, коли їх знімуть з посад за власним бажанням або по статті. Я собі не можу представити, що їх чекає ,коли до них завітають побратими наших героїв, на чиїй крові вони посідали в свої теплі крісла.
А ще рано чи пізно ми всі постанемо перед Судом Божим, де ми всі рівні.......
Скарга
+2 #15 Андрій 03.10.2016, 18:34
Написати, що Демах хотіла взамін підписання угоди? Щоб люди розуміли: договір підписаний в березні 2016 року. За цей час ціни виросли на продукти. Ми представили довідку зі статистики. Просили підняти ціну на 10 %. Все згідно чинного. Вона відмовила, бо ВИМАГАЛА аби я зняв з порядку денного сесії Збаразької міської ради питання по мораторію на водопостачання та водовідведення! Якщо не зніму дане питання, то угоди вона ( Демах) не підпишете. Я НЕ зняв цього питання. Більше того, я відстоюватиму інтереси мешканців Збаража до кінця. А Демах в своїй роботі нехай керується законом, а не забаганками свого покровителя Полікровського. Люди не платитимуть 28,35 грн за куб води.
Щодо закупівель: Почитайте законодавство і через систему прозоро беріть участь в закупівлях
Скарга
+7 #14 Олег Боровик 03.10.2016, 17:56
Пане Андрію, ви всіх людей за фейків вважаєте, тільки ви дуже мудрі, але мудрим бути мало, треба ще бути порядним, а цього вам надаль бракує. Гидко читати ті ваші спроби когось очернити. Більшість збаражан знають хто такі Рудани-Адамович і-Кравці і хто така Демах. Просто вона вам перейшла дорогу і не дала крутити брудні справи на торгівлі м'ясом, рибою і іншими продуктами. Та той Качка ще справді демократ, якщо ви його поливаєте брудом з першого дня призначення, а він дозволяє вам заробляти на бюджеті. Якби ви були на його місці, то тільки би ви й Адамович возили продукти на освіту. На його місці я б вас гнав поганою мітлою від тих закупівель! А ми з батьками допоможемо Демах розібратись з вашою бандою і яке то ви м'ясо возите і що наші діти в школах і садочках їдять і за яку ціну!!!
Скарга
+6 #13 Жорік 03.10.2016, 15:46
От вже в когось добре дупця пригоріла))) То Качка, то Демах - напрошується питання хто наступний))) Мене цікавить тільки одне питаннячко: чому товариш Андрійко ( якщо йому так подобається) активно бореться з "космічними" тарифами і паралельно просить підняти ціни на продукти харчування? Якось двояко виходить))) Після всієї "джинси" в інтернеті в голову приходить логічний висновок - дати Демах премію до окладу, а Качці вручити грамоту за правильний підбір кадрів))
P.S. І якщо заставляти "регіАналів" "жити по новому" - то це не злочин, а як мінімум вчинок який заслуговує на повагу.
Скарга
+1 #12 Андрій 03.10.2016, 14:29
Шановні аноніми і фейки! Дякую за таку увагу до моєї персони. Навіть Андрійком назвали :) . Маю просте запитання: як вказано в статті, Демах призначили з порушенням законодавства, вона, будучи державним службовцем, проводить уроки в робочий час, а Рудан винен? Не хвилюйтесь так. Гарного Вам дня і міцного здоров'я :) P. S. Світлано Миколаївно Боднар, змініть стиль написання - впізнається вже :)
Скарга
+10 #11 Олег Боровик 03.10.2016, 10:08
Я просто в шоці! Та Світлана Демах в порівнянні з Руданами-Кравця ми-Адамовичами, просто свята людина. Якщо Рудан тероризує її підняттям цін на продукти які він возить (хоч офіційно підприємець його батько). Вони багато років заробляли гроші на бюджеті і зараз дуже не хочуть втрачати ці величезні кошти. Договори з ними укладала славнозвісна Бернадин, а Демах вирішила розмотати ций клубок і попала під удар. Більшість збаражан знають Демах як поряднійшу людину. А за Полікровського взагалі мовчу, людина яка взагалі зробила величезну роботу за 2 роки і кожен день в місті щось нове появляється. Молимось, щоб він подовше працював мером! А банда просто нервується, бо їх відсунули від ресурсів.
Скарга
+6 #10 Поребрик 02.10.2016, 22:45
Заголовок тягне на оскара:)))))))С вітлано не знайомий з Вами особисто але вже поважаю, бо Ви вдало тим регіонівським шавкам по мозолях ходите!Качці окреме дякую що відсунув Бернадин від управління освітою, було би добре якби вигнав остаточну ту курку щіпану а за нею й інших зашифрованих алкоголічок.
Скарга
+4 #9 Петро В 02.10.2016, 22:02
ха-ха-ха ото заказуха!!!ніби дід Панас писав або хтось під кайфом. Русланя Анатоліївна Боднар - директор районнго центру соціальних служб для дітей і молоді мала досвід на керівних посадах???Вона де до цього працювала???але її сміло призначили Заваденко енд компані.Давайте за всіх писати, а чьо? слабо?
Скарга
+7 #8 Андрій 02.10.2016, 22:02
Молодці команда Полікровського Качки Боднар і ще добавляйте. Прикрутили шайці регіоналів точку збуту дорогого харчування для наших дітей в школах і садках от і пишуть. Хлопці тримайтесь, збаражани вас підтримуюють, ми бачимо хто є хто!!!
Скарга
+2 #7 Валя 02.10.2016, 21:56
анонімний автор щось плутає - як то "кілька днів тому Качка представив колективу" Демах? кілька місяців уже працює жінка. Добре працює, вникає в усі питання, розбирається, думає про вчителів, захищає їхні інтереси, знаю, що не погодилася знімати надбавку за престижність, хоча її про це просило вищестояще начальство району. Все виглядає на те, що явно не вгодила "добрим самарянам". Публічать Качку за гроші в інтернеті, а тепер і Світлану Демах. А законність чи незаконність призначення хай доводять в суді. Нехай Бернадин судиться, як має за що. Качка нарешті розігнав тих регіоналів з рда от вони й хвости почали знов піднімати побачивши що крісло під ним хитається.
Скарга
+3 #6 Іван 02.10.2016, 21:47
Ніхто нікого нічого не питав. Пан Кондрацький сказав, що як він вирішит,то так і буде...
Скарга
+5 #5 Освітянка 02.10.2016, 21:29
Кажуть в четвер Рудан кричав на Демах в її кабінеті і погрожував за те що відмовили йому в піднятті ціни на м'ясо. Бідна жінка. Потрапила в пекло.
Скарга
+3 #4 Ліля 02.10.2016, 21:25
Видно Світлана Демах в правильному руслі працює, якщо заметушилися "друзі" і почали замовні статті поширювати. Успіхів їй.
Скарга
+6 #3 Андретан 02.10.2016, 21:18
То напевно коханці або собутильники Оксанки Бернадинки замовили статейку або ті шо на антимайдан з нею людей відсилали:))))П ро аморальну поведінку Ксюші легенди ходять...А може подєльніки по державних грошиках?!Нова начальниця не угодна тій всій шайці-лєйці шо з коритця бюджетного годувалися, вона почала порядок наводити от і невгодила "самарянам", які на дітях заробляють возячи цукри, мняса, кобаси. Хай Андрійко Рудан дасть вам коментар як хтів ціну на мнясо підняти а Демах відмовила:))))
Скарга
-2 #2 Анд 02.10.2016, 20:37
Якщо не помиляюсь, в тій ситуації хоча б запитали працівників лікарні...
Скарга
+5 #1 Іван 02.10.2016, 18:47
Чомусь, коли колишній голова районної ради Кондрацький призначив своїм розпорядженням в.о.головного лікаря Збаразького районного центру первинної медико-санітарн ої допомоги Домбика, який також не відповідав кваліфікаційним вимогам, бо не мав відповідного стажу, то про це в новинах не говорили, а зараз когось прорвало боротись за справедливість.
Перш ніж когось критикувати - потрібно подивитись на себе і свої вчинки....
Скарга

Додати коментар