Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині агітатори адмінреформи подають громадам Бережанщини абсурд під виглядом цукерки, - сільський голова Слов’ятина

Понеділок, 22 серпня 2016 15:32
Одним із районів, які на сьогодні залишаються поза адміністративною реформою є Бережанський.

На карті перспективного плану формування громад край поки не розмежований. Прогнозованим і обговорюваним варіантом було об’єднання в Бережанську громаду в межах цілого Бережанського району, проте новиною виступило запрошення до об’єднання від села Жуків, яке знаходиться за 7 км від Бережан і не являє собою жодних особливих перспектив.

Свої думки з приводу об’єднання висловив Віктор Довгань - член об’єднання патріотів «УКРОП», сільський голова Слов’ятина.

- Моя громада вже отримала два запрошення до об’єднання з містом Бережани і з селом Жуків. Згідно із методикою формування територіальних громад відстань до центу об’єднання має бути до 20 км., максимум 25 км, тобто ситуація в села Слов’ятин вже дуже складна, оскільки швидка допомога чи пожежна машина чи, тим більше, комунальна машина, буде мати зайві кілометри і труднощі в добиранні. Відстань від села до Бережан – 36 км., а до Жукова їхати ще на 7 км далі і прямого транспортного сполучення нема, а треба робити пересадку в Бережанах, - розповідає Віктор Довгань.

Громада Слов’ятина спробувала в неділю зібратися і розібратися в даній важливій ситуації, але не судилося, оскільки приїхали агітатори Жуківської сільради (голова РДА Петровський В. і керуючий справами райради Зінчук В.) і перетворили збори в базар (цирк). Вони шляхом обману, тиску і навіть погроз впливали на думку і голосування людей, тому рішень не приймалося, обговорення відклалося, а Віктор Довгань звернувся до Прокуратури, щоб дала правову оцінку законності дій вищеназваних високо посадовців.

Громада вирішила все добре обдумати, оскільки це не та справа, щоб її можна було вирішити поспіхом. У такому питанні треба добре думати, проводити діалоги в різних форматах, перейняти досвід вже створених громад, отримати погодження обласної адміністрації, обласної ради і Кабміну.

Пан Віктор обіцяє, що зможе забезпечити прийняття рішення своєю громадою розумно і виважено, у встановленому законом порядку і впровадити його в життя.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ