Читайте нас в соціальних мережах

Журналісти показали, як виглядають маєтки тернопільських прокурорів-хабарників (відео)

Четвер, 28 липня 2016 16:54
Журналісти показали, як виглядають маєтки тернопільських прокурорів, яких за хабарництво затримали співробітники НАБУ.

Це продемонстрували журналісти телеканалу ЗІК  з допомогою «Автомайдану».

«Для самих містян не секрет, як працює обласна та міська прокуратури. Надто - тепер, після кількамісячної ситуації з корупційним скандалом у цих законозахисних інституціях. Про що мова, і хто фігуранти - говорилося багато. Оприлюднювалися відверто сумнівні статки прокурорів.

Ми теж поїхали подивитися на скромні хатинки вартових Феміди: і міських, і обласних, і геть провінційних. Крім цього - спробували знайти бодай мізерний, але зв'язок між окремими прокурорами-фігурантами.

Прикметно, але вже під час кількох днів зйомок до Тернополя навідався Юрій Віталійович Луценко. Як багатьом відомо: озвучив наказ про звільнення прокурорів, підозрюваних в корупційній схемі. Втім, деталі щодо прокурора Антюка так і не уточнив. А саме - чи наказ про декретну відпустку Антюку підписали. "Дрібниця", погодьтесь, суттєва. І, власне, щодо неї досі чекаємо відповіді від ГПУ.

Тим часом нам далися чути з НАБУ. Співрозмовник з Бюро запевнив: доказів для притягнення до відповідальності звинувачених у хабарі тернопільських прокурорів - для суду має вистачити.

І якщо стосовно цього - ще можна тримати кулаки... То щодо ситуації з майном прокурорів - чи ж то, перепрошую, родичів прокурорів - не все так просто. Співрозмовник з того ж НАБУ пояснив, що по котеджах, автівках та інших доходах перед законом, швидше за все, ті ж вартові закону будуть чисті»,  – написав на своїй сторінці в «Фейсбуці» журналіст Андрій Орляк.

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ