Читайте нас в соціальних мережах

Сесія облради: депутати працюють зі швидкістю равликів (фоторепортаж)

Середа, 20 липня 2016 16:00
Сьогодні, 20 липня, розпочалося третє пленарне засідання третьої сесії Тернопільської облради. Щоправда проходить воно дуже емоційно і дуже повільно.

Спочатку депутати не могли зібратися у сесійній залі. Врешті свою присутність зареєстрували 41 депутат, але за внесення питань до порядку денного проголосували 51 народний обранець. Зайнявши свої робочі місця депутати майже три години вносили поправки до порядку денного та голосувати за його прийняття. За цей час встигли зробити одну непланову перерву та навіть поскандалити між собою. Суперечка виникла між «свободівцем» Олегом Сиротюком та головою облдержадміністрації Степаном Барною. Чиновники не могли вирішити, хто з них більше зробив для Тернопільської області.

Врешті, після палких дискусій, депутати приступили до роботи:

«Вітаю, за пів дня роботи ми сформували порядок денний. Почнемо працювати? Чи, можливо, знову підемо на перерву?», - з сарказмом зауважив голова облради Віктор Овчарук.

Врешті депутати взялися до розгляду проектів. Сесія вирішила першочергово розглянути питання, які лежать у царині бюджету. Насамперед йшлося «Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за І квартал 2016 року» доповідав директор департаменту фінансів Степан Скибиляк. Після обговорення депутати ухвалили рішення – затвердити звіт.

Також було проголосовано «…затвердження договору між Скалатською міською радою Підволочиського району та Тернопільською обласною радою про міжбюджетний трансферт на 2016 рік», « … затвердження договору між Тернопільською обласною радою та Гусятинською районною радою про передачу видатків на фінансування програми організації рятування людей на водних об’єктах Тернопільської області на 2015-2019 роки».

Наразі сесія триває. Про ряд інших прийнятих важливих рішень «Тернополяни» повідомлять згодом.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар