Читайте нас в соціальних мережах

Екс-нардеп від Тернопілля Михайло Апостол у 2012 році отримав майже 1,5 млн дол від Партії Регіонів за продажні голосування? (інфографіка)

Вівторок, 31 травня 2016 12:41
Теперішній радник міністра МВС України Арсена Авакова, екс-нардеп Михайло Апостол є одним з основних фігурантів скандалу навколо «чорної» бухгалтерії Партії Регіонів.

Житель села Ласківці Теребовлянського району ще буду народним депутатом України отримав 1 млн 420 тисяч доларів від фінансиста ПР Євгена Геллера. Це відбулося у 2012 році, про це повідомляє «Українська правда».

Як розповів на прес-конференції нардеп Сергій Лещенко, Партія Регіонів зразка 2012 року мала десятки мільйонів на потреби, які жодним чином ніде офіційно не обліковувалися. В основному, на його думку, ці гроші були вкрадені із Держбюджету завдяки різноманітним тіньовим схемам. Мільйони доларів йшли на оплату голосувань у парламенті так-званих «тушок». Серед основних фігурантів є тодішній тернопільський нардеп по Теребовляньскому виборчому окрузі Михайло Апостол від партії «Батьківщина».

Варто зауважити, що без особливих пояснень однопартійці Юлії Тимошенко виключили Михайла Апостола з лав своєї політичної сили. Пізніше він переметнувся до «Народного фронту». Під час Революції Гідності Апостол багато фотографується на фоні барикад. Хоча під-час жодних зіткнень помічений не був.

У 2014 році Михайло Апостол і без скандалу з «чорною бухгалтерією Януковича» отримав гідну відповідь від виборців за своєю діяльність і з тріском програв дострокові парламентські вибори на своєму рідному окрузі.

Зараз Михайло Апостол радник міністра Авакова. Позіціонує себе як борець з агро-холдингами, хоча ці мега-утворення почувають себе комфортно і тільки збільшують свою присутність на ринку. Окрім того, на теренах України діє благодійний фонд «Апостол», яким опікується син Михайла Апостола.

Окрім того, у «чорній бухгалтерії ПР» фігурує ще одне прізвище вихідця з Тернопільщини Андрія Давиденко з «Нашої України», якому той же ж Євген Геллер дав майже 400 тисяч доларів.

Apostol 31 05 16davydenko

 

Коментарі  

+1 #1 СТЕПАН 31.05.2016, 21:27
ростріляти.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ