Читайте нас в соціальних мережах

Екс-чиновник з Тернополя потрапив у список «чорної бухгалтерії Януковича» - документ

Вівторок, 31 травня 2016 11:00
Десятки мільйонів доларів, витрачені на політику. У мережі з'явилася інформація про таємниці кланово-олігархічної системи Партії регіонів, побудованої в Україні в останні двадцять років. У списках «чорної бухгалтерії Януковича» є також тернополяни.

Документи були опубліковані "Українською правдою".

Амбарна книга витрат Партії регіонів практично одночасно опинилися у колишнього журналіста, а нині нардепа Сергія Лещенка, а також екс-заступника глави СБУ Віктора Трепака. Витрати на політику розписані до копійки, загальна сума витрат становить понад $ 66 мільйонів. Ці гроші регіонали витратили «на партійні потреби» менш ніж за шість місяців 2012 року.

Журналістами були оприлюднені тільки ті окремі сторінки, які є в розпорядженні редакції. Частина інформації в документах відсутня. Наприклад, журналісти не мають даних про витрати регіоналів з початку жовтня по 23 листопада 2012 року. Тобто, за основний період парламентської кампанії.

Список прізвищ великий: як колишні, так і нинішні депутати, екс-міністри, члени Центральної виборчої комісії, топ-менеджери телеканалів, керівники соціологічних служб і політтехнологи.

Є у списку і тернополяни. 27 вересня 2012 року  153 330$ отримав Гіч П.В з Тернопільської області. Вочевидь мова йде про керівника фракції Партії регіонів у Тернопільській облраді Петра Володимировича Гоча, у прізвищі якого допуустили помилку.

Відповідно до оприлюдненого списку, вищезгадану суму він отримав за свою роботу роботу у серпні а також це аванс за вересень.

Ви можете ознайомитися з даними з документів в зручному 
форматі і продовжити пошук корупційних зв'язків і доказів
самостійно за цим посиланням в Google таблиці .

 123

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ