Читайте нас в соціальних мережах

«Народний контроль» закликає не голосувати за Закон про партійну диктатуру у місцевих радах

Четвер, 19 травня 2016 13:09
Депутати об’єднання «Народний контроль» закликали парламентарів не підтримувати законопроект (№3693), за яким партійна диктатура пошириться і на депутатів місцевих рад.

Про це під час брифінгу у парламентів заявив лідер «Народного контролю», секретар Антикорупційного комітету ВРУ Дмитро Добродомов.

«Партійні вожді зараз намагаються посадити на ціпок вже не лише депутатів Верховної Ради, але й місцевих ради. Їх також хочуть перетворити на «маріонеток», які «хором» голосуватимуть так, як накаже партія. Інакше – відкликання зі списку», – пояснив депутат.

Водночас він наголосив, що на місцевому рівні практично не ухвалюються політичні рішення, натомість, приймаються ухвали щодо розпорядження майном громади, освоєння місцевого бюджету.

«Якщо хтось із депутатів місцевих рад не погодиться, щоб наприклад ліквідувати тубдиспансер, як це зараз відбувається в Вінниці, чи проти ухвалення рішення по сумнівним тендерам, чи розподілу землі – його можуть рішенням місцевого осередку тишком-нишком викинути з ради», – пояснив парламентар.

Нагадаємо, що депутатів Верховної Ради вже ухвалила сумнозвісний закон №3700, який у народні назвали законом про «партійну диктатуру». «Народний контроль» та інші свідомі депутати подали конституційне подання щодо його не відповідності Конституції України.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ