Читайте нас в соціальних мережах

«Народний контроль» виключив депутата Ляховича із фракції у міській раді та припинив його членство в партії

Четвер, 21 квітня 2016 15:50
Доцент Тернопільського державного медичного університету Роман Ляхович, якого Тернопільський міськрайонний суд визнав винним в отриманні хабара, більше не є членом політичної партії «Громадський контроль», депутата також виключили із фракції «Народний контроль» у міській раді.

Про це розповів помічник-консультант народного депутата України Дмитра Добродомова, активіст «Народного контролю» Тернопільщини Петро Жук.

«Членство пана Ляховича в партії припинене ще 19 лютого, в день подачі ним особистої заяви на ім’я Голови партії  у відповідності до п.4.10 Статуту партії та ст.6 Закону України «Про політичні партії»,  - роз’яснив він.

Окрім того, на засіданні 02 квітня 2016 року депутатська фракція «Громадський рух «Народний контроль» прийняла рішення про виключення депутата Тернопільської міської ради  Ляховича Р.М. зі свого складу (на підставі поданої ним заяви).  Інформація про вихід  Ляховича Р.М. зі складу депутатської фракції підлягає оголошенню на найближчому пленарному засіданні сесії міської ради.

У «Народному контролі» також вважають, що щодо Р.Ляховича може бути застосована ст..5 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», в якій йдеться про дострокове припинення повноважень депутата міської ради. Для цього вирок, винесений Тернопільським міськрайонним судом Тернопільської області 01.04.2016, має набрати законної сили (після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано, або після прийняття рішення судом апеляційної інстанції – у разі подання такої скарги).

«Ми не відмовляємося від нашої твердої заяви, оприлюдненої відразу після факту затримання правоохоронцями колишнього нашого колеги, і далі наполягаємо, що корупціонерам не місце в «Народному контролі», - підтверджує свою позицію депутат міської ради Володимир Бліхар.

За словами Бліхара, важливим моментом для позбавленням повноважень депутатам міської ради є дотримання усіх юридичних норм. А от журналісти, які спочатку звинувачували «Народний контроль» у тому, що не хоче захищати депутата-хабарника, а сьогодні  -  обурюються тим, що Р.Ляхович все ще залишається депутатом міської ради, ймовірно, просто нагнітають ситуацію, безпідставно шукаючи умисел там, де його немає.

 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ