Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільські депутати вирішили три місяці подумати, чи братися за знищення Дністра (фотоперортаж)

Понеділок, 04 січня 2016 14:55
З акції протесту розпочалась друга сесія Тернопільської обласної ради.

Громадські активісти, екоактивісти та небайдужі тернополяни вимагали заборонити зведення ГЕС на Дністрі. Мовляв  5 із запланованих нових ГЕС хочуть будувати в межах національного природного парку «Дністровський каньйон», що суперечить чинному законодавству.

Також протестувальники наголошують, що будівництво ГЕС на річці призведе до погіршення стану навколишнього природного середовища, зменшить туристичну привабливість Дністра. Крім того, констатують активісти, зникне велика кількість видів риби, а зміна рівня води в Дністрі призведе до збільшення ерозії і вимивання ґрунтів, що загрожує збільшенням кількості зсувів і руйнуванням доріг в краї.

Варто зазначити, що акція протесту не залишилась непоміченою. Хоча більшість депутатів мовчки проходили повз мітингувальників до сесійної зали, все ж перше питання за яке вони взялися стосувалось ГЕС.

Більше години тривало обговорення даного питання. Відтак, було прийнято рішення для початку створити комісію з вивчення ситуації, і вже тоді робити висновки щодо доцільності будівництва ГЕС на Дністрі. Комісія працюватиме три місці.

 Додамо, влада вивчає можливості будівництва семи ГЕС на межі Тернопільської, Івано-Франківської та Чернівецької областей. Депутати Івано-Франківщини уже висловили своє негативне ставлення до цього проекту. На таке ж рішення чекають тернопільські екоактивісти. Натомість вони радять депутатам взятися за розвиток сонячної та  вітряної енергетики.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар