Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільська «Рапунцель» розповіла свій рецепт догляду за волоссям

Четвер, 12 липня 2018 14:32
28-річна тернополянка Мар’яна Кравчук поділилася із кореспондентами «Тернополян» секретами догляду за волоссям, адже довжина її кіс – 130 см.

– Пані Мар’яно, розкажіть з кількох років ви відрощуєте волосся та чия це була ідея (батьків чи ви самі захотіли)?

–  Кардинальна стрижка була ще десь 15 років тому, з того часу запускаю (прим. авт. 13 років). Мені самій подобається довге волосся. І в мами теж було таке густе і довге, і в бабусі. Мабуть, це гени.

–  Як саме Ви за ним доглядаєте?

–  Догляд простий. Головне правильно підібрати шампунь. Я зупинилась на італійській марці. Маска тієї ж марки. І споліскую оцтом ( на 1 літр води – 1 столова ложка оцту) –  це робить волосся м'яким і полегшує розчісування. Розчісую, починаючи з кінців і поступово вище. Феном не сушу вже років 10, лише природнім способом. Плойки та вирівнювачі не використовую.

–  А як часто ви миєте голову?

–  Голову мию раз в 3-4 дні

–  Чи зручно вам із довгим волоссям?  І скільки часу ви витрачаєте на те, щоб привести його до ладу?

–  Помити і маску зробити десь хвилин 20-30. Розчісую хвилин 10-15, заплітаю звичайну косу до 5 хвилин. Сохне природним способом довго, може навіть цілу ніч. По зручності трохи важко, тому рідко дозволяю собі таку розкіш, як вийти з розплетеним волоссям. Так як я мама в декреті, весь час з дитиною, то зручніше з косою чи хвостом. Але я дуже люблю своє волосся, тому готова до такого

  Яка найголовніша порада при догляді за волоссям (чого категорично не варто робити), на вашу думку?

–  Звісно все індивідуально, але головне не піддаватись пориву емоцій. Часто дівчата кажуть, що не вистачило їм терпіння і обрізали коротше. І в мене так було, і щітки об волосся ламалися, але я себе тримала в руках) також вважаю, що не варто застосовувати всі засоби під ряд (маски, бальзами, спреї, лосьйони і тд.) Важливо правильно і вдало підібрати шампунь і бальзам. І вже тоді при необхідності підбирати інші засоби, щоб підходили до основних. Також вважаю, що не варто розчісувати мокре волосся, тоді воно робиться більш ламке (принаймні у мене так), тому розчісую лише коли висохне. Треба любити себе і своє волосся.

Поради є особистим досвідом Мар’яни, тому при дотриманні не передбачають стовідсоткового результату, адже волосся кожної людини має свої особливості. 

36980963_251958058731064_4702203738385809408_n.jpg

Олена Пахомська

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ