Читайте нас в соціальних мережах

Найефективніші методи бюджетування обговорили у Тернополі (фото)

Четвер, 23 листопада 2017 20:27
У ТНЕУ відбулася науково-практична конференція «Методи бюджетування, які здатні підвищити ефективність управління місцевими фінансами», яка зібрала у стінах університету понад сотню працівників університету, казначейської служби, студентства та представників місцевої влади.

До участі у конференції долучилися також науковці, керівники та службовці органів державної влади та органів місцевого самоврядування Тернопільської області.

Тематика обговорень на сьогоднішній конференції є доволі актуальною, адже формування бюджету є основою ведення державної політики. Саме від того, як буде сформовано держбюджет залежить розвиток України, а програмно-цільовий метод орієнтований саме на цей результат. Сьогодні він застосовується і на державному, і на місцевому рівнях. З його допомогою ми можемо побачити ефективність і результативність використання коштів шляхом проведення оперативного моніторингу та оцінки виконання бюджетних програм, — поділився голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

Віктор Вікторович також зауважив, що про доцільність та ефективність впровадження окремих методів бюджетування громад більше можна буде говорити після Нового року, коли казначейства будуть подавати перші звіти про виконання запланованих робіт.

На конференції, яка проходила у форматі круглого столу, із доповіддю «Казначейське обслуговування місцевих бюджетів: розвиток системи шляхом удосконалення механізмів із застосуванням новітніх сервісів» виступила голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз.

Державна казначейська служба України перш за все спрямовує роботу для того, щоб було успішно завершено бюджетний рік. Саме від злагодженої роботи органів казначейства залежить, чи своєчасно і в повному обсязі в регіонах буде освоєно бюджетні кошти та як працюватимуть  розпорядники та одержувачі бюджетних коштів. Ми зараз успішно працюємо над проведенням експлуатації ряду наших важливих проектів, які будемо запроваджувати з 1 січня 2018 року, — наголосила пані Тетяна.

Тетяна Ярославівна додала, що у сфері публічних фінансів на сьогоднішній день існує надзвичайно багато цікавої та корисної інформації, якою потрібно навчитися правильно користуватися.

Варто зазначити, що під час науково-практичної конференції також було підписано Меморандум про співпрацю у сфері підвищення ефективності управління фінансовими ресурсами територіальних громад між Тернопільським національним економічним університетом, Державною казначейською службою України та Тернопільською обласною радою.

           

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ