Читайте нас в соціальних мережах

Урочистим мітингом пам’яті та квітами тернополяни вшановували День Гідності та Свободи (фоторепортаж)

Вівторок, 21 листопада 2017 16:35
Відзначити День Гідності та Свободи і вшанувати пам'ять українських героїв зібралися на мітингу пам’яті біля пам’ятника Небесній Сотні на площі Героїв Євромайдану представники громадськості, духовенства, військових і влади Тернополя.

Пам’ятний захід розпочався 21 листопада о 12 годині із урочистого Молебню за загиблими за участі духовенства. Опісля присутні на урочистості тернополяни вшанували пам'ять героїв Помаранчевої революції та Революції Гідності хвилиною мовчання.

Прийшли вшанувати громадянський подвиг борців за державність України і представники обласної та міської влади.

— Сьогодні четвертий рік поспіль ми вшановуємо дуже важливий день для українців – День Гідності та Свободи, день утвердження ідеальних свобод та демократії. Для кожного з нас нині є важливим щоденно доносити до сучасників та майбутніх поколінь інформацію про доленосні події, які трапилися в Україні. Сьогодні в цей день ми вшановуємо і пам'ять новітніх Героїв України, які своєю мужністю стали на захист національних інтересів, прав і свобод, європейських цінностей, — поділився голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

Віктор Вікторович зауважив, що, на жаль, роки після революції гідності завдали українцям подальшого болю, випробувань і втрат, адже на Східному кордоні досі продовжують гинути українські захисники.

До слова вшанування долучився і очільник Тернополя Сергій Надал.

Саме в листопаді 2013 року український народ піднявся із колін - першою піднялася молодь і студенти, а другими – увесь народ. З того часу в нашому лексиконі утвердилося поняття «Герої небесної сотні». Вже тоді, у 2013-2014 році ми почали втрачати кращих із кращих людей. Це були прості українці, які жили серед нас, навчалися, ходили на роботу, мали власну сім’ю, плани на майбутнє, мрії. Тільки в потрібний час вони пожертвували собою, проте стали на захист власної честі й гідності та рідного народу. Сьогодні ці мужні українці з небес захищають нашу гідність, свободу, — поділився Сергій Надал.

Сергій Віталійович також подякував усій громаді Тернополя за велику підтримку українських патріотів під час подій на Майдані.

На завершення пам’ятного заходу присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника Небесній Сотні та запалили лампадки.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ