Читайте нас в соціальних мережах

Повернення "снігового апокаліпсиса": жодне з ОСББ Тернополя не уклало угоди на прибирання снігу

Середа, 22 листопада 2017 08:40
З 470-ти ОСББ Тернополя жодне не уклало угоди на техніку для прибирання снігу. Відтак, території біля будинків можуть залишитися без належного прибирання.

Це з'ясувалося на нараді, де обговорювали готовність підприємств до зими. Загалом на обслуговування житлового фонду у зимовий період у підприємствах є 22 одиниці техніки. А ті, кому техніки бракує,  укладають угоди на виконання робіт із прибирання чи вивезення снігу.

– Для ОСББ було надано інформацію про наявну техніку у Тернополі та про перелік підприємств, що надають техніку в оренду. При неналежному здійсненні прибирання від снігу, до багатоповерхівок не зможуть дістатися карети швидкої, пожежні автомобілі чи інший технологічний транспорт у разі виникнення аварійних ситуацій, – пише "Тернопіль житлово-комунальний".

Начальник управління житлово-комунального господарства, благуострою та екології ТМР Олег Соколовський каже, що головам ОСББ було настирливо рекомендуємо не порушувати правила благуострою та виконати свої зобов’язання щодо підготовки до зимового періоду.

До слова, прибирання прибудинкових територій та міжубдинкових проїздів здійснюють обслуговуючі підприємства та ОСББ (в залежності від того, хто обслуговує будинок). Окремо угоди на зимове прибирання укладають і дирекції шкіл та дошкільних навчальних закладів, медичні заклади, суб’єкти господарювання тощо.

Щодо очищення від снігу магістральних доріг і вулиць із рухом громадського транспорту, то його здійснює два підпримства: підприємство "Міськшляхрембуд" обслуговує "Дружбу", Кутківці, Пронятин і мікрорайон "Березовиця". Прибирання Центру, "Нового світу" та "Сонячного", "Східного" здійснює товариство з обмеженою відповідальністю "Авакс Проф".

Нагадаємо, що торік Тернопіль опинився в епіцентрі Балканського циклону – місто "накрила" снігова буря, дороги та тротуари засипало снігом. Ця подія увійшла в історію міста, як "сніговий апокаліпсис". Через негоду Тернопіль був "паралізований": громадський транспорт перестав працювати, таксі викликати було неможливо. Довгий час дороги ніхто не розчищав.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ