Читайте нас в соціальних мережах

Протягом 24-х годин тернопільських студентів учитимуть реалізовувати власні проекти (фото)

Середа, 15 листопада 2017 17:26
У Тернопільському прес-клубі 15 листопада відбулася зустріч з організаторами п’ятої «Студентської доби 2017», які детально розповіли про цілодобове змагання для студентів усіх вищих навчальних закладів Тернопільщини, яке розпочнеться 17 листопада в «Перемозі».

Гостями прес-клубу були: голова ГО «Молодіжне об’єднання «Файне місто» Юлія Янчинська, координатор команд Марта Синоруб , координатор по роботі зі спікерами Софія Коцур, член ГО «Молодіжне об’єднання «Файне місто» Степан Абрамик.

За словами організаторів, «Студентська доба 2017» – програма, спрямована на виявлення та розвиток інтелектуальних і творчих здібностей молоді шляхом залучення до різноманітних цікавих тренінгів та інтелектуальних ігор. Основна  мета цьогорічної студдоби – навчити активну молодь працювати над реалізацією власних ідей на рівні університетів і міста, а також практикувати навички у вирішенні проблем молоді у форматі адвокасі-кампаній.  

Особливістю цьогорічного ювілейного проекту є те, що він буде поділений на два напрямки. До того ми працювали лише над проектним менеджментом, а цього року наша команда зможе спробувати себе в моніторингу та аналітиці. Студентів, які візьмуть участь у «Студентській добі 2017», буде поділено на дві команди. Традиційно, першу частину заходу ми проведемо для підготовки, інформування студентів. Буде проведено ряд заходів, за рахунок яких досвідчені люди розкажуть студентам більше про проектний менеджмент, фандрейзинг, тимбілдинг. Також ми попросили Сергія Надала, щоб той допоміг розібратися студентам, що таке самоврядування та як ефективно співпрацювати з владою задля реалізації власних проектів, ідей, думок, — поділилася Юлія Янчинська.

Голова ГО МО «Файне місто» зауважила, що протягом 24-х годин важко написати якісний проект. Тільки організатори роблять цей проект насамперед для того, щоб студенти відчули, наскільки легко можна реалізувати себе, якщо в тебе є ідея та команда.

Детальніме про склад, кількість команд та специфіку «Студентської доби 2017» розповіла журналістам  Марта Синоруб.

— В цьогорічній студдобі візьмуть участь 5 команд від певного навчального закладу, де в кожній буде по 8 студентів. Участь у змаганні візьмуть студенти від ТНЕУ, ТНТУ ім. Пулюя, ТНПУ ім. Гнатюка, ТДМУ ім. Горбачевського та Бучацького коледжу Подільського державного аграрно-технічного університету. Специфікою нашої студдоби буде те, що певна команда буде поділена на дві групи, де до кожної групи увійде по 4 особи. Четверо учасників братимуть участь у проектному менеджменті, а інші 4 займатимуться іншим напрямком, — розповіла Марта Синоруб.

Пані Марта наголосила, що кожна із команд також матиме свою унікальну назву і певний талісман, який супроводжуватиме учасників впродовж гри.

 

Додати коментар