Читайте нас в соціальних мережах

Допоможіть здійснити мрії дітей-сиріт, які написали листи до Святого Миколая

Середа, 15 листопада 2017 15:11
Всі небайдужі можуть допомогти здійснити мрії діток, які залишилися без батьківської уваги. Туристичний клуб «Турклуб Тернопіль» вирішив попрацювати помічником Святого Миколая та подарувати трішки святкового настрою дітям-сиротам.

Щоб втілити в життя їхні мрії, в дітей зібрали листи, які вони написали для Миколая.

В рамках благодійної акції «Миколай – сиротам» активісти відвідали дитячі будинки міста, аби дізнатися, чого найбільше потребують діти. Щоб втілити задумане в життя, організатори проводять збір речей для вихованців дитбудинку «Малятко» та для 12-ти дітей-сиріт з обласного комунального дитячого будинку для дітей шкільного віку.

– На перший погляд вихованці цього закладу – звичайні діти: непосидючі, активні, допитливі, охайно одягнені. Але попри все це, їм все ж дуже бракує дитячої безтурботності та уваги. Ми були присутні й у той момент, коли діти завершували роботу над своїми листами до Миколая: по кілька зіпсованих листків-чорновиків й сумніви, щодо того, що саме просити – найнеобхідніше чи те, про що дійсно мріють. Було помітно, як соромляться старші діти, відмовляючись фотографуватися, бо ж у соцмережах їх можуть впізнати однолітки, – розповідає «Тернополянам» організатор акції Мар’яна Томчак.

Дівчина каже, що їх засмутила реакція на листи певних користувачів інтернету, адже чомусь дехто акцентує увагу лиш на тому, що діти просять техніку, мобільні пристрої чи аксесуари до них та ставить під сумнів потребу в допомозі.

23634768 1533819496671690 631536076 n копия

– Але вони не звертають увагу інші потреби: теплий одяг, іграшки, канцелярські товари, засоби особистої гігієни та косметику. Хоча, як на мене, бажання мати сучасну техніку та гарний вигляд цілком нормальне для підлітка. Дітки бачать дорогі телефони в інших однолітків і, звичайно, також хочуть їх мати. Щось підказує, що ровесники цих дітей, які мають сім’ю, просили б про те саме. – розповідає Мар’яна Томчак.

Організатори вважають, що позитивні емоції можуть подарувати не лише матеріальні речі, тому старшим діткам вирішили влаштувати екскурсію в печеру Млинки.

– Маємо власних екскурсоводів та транспорт, готові попрацювати, тож дітям мало б сподобатися, – говорить дівчина.

Щоб подарунок отримав кожен з 12-ти дітей, навіть, якщо ніхто не виконає бажання дитини, «Турклуб Тернопіль» організував збір коштів на подарунки. Гроші акумулюватимуться на окремому віртуальному рахунку, про надходження й витрати звітуватимуть щотижня на сторінці проекту. На залучені гроші для сиротинців придбають солодощі та фрукти. За тиждень їм вже вдалося зібрати понад тисячу гривень. Кошти можна переказати на картковий рахунок у "Приватбанку": № карти 4731185612292083, отримувач - Томчак Мар'яна Михайлівна.

Напередодні свята Миколая організатори акції «Миколай – сиротам» зі зібраним «добром» відвідають дитячі будинки. Активісти кажуть, що будуть намагатися по максимуму втілити в життя мрії цих діток.

Як долучитися

Потрібно виконати одне або декілька бажань вихованців дитбудинку (листи з проханнями опубліковані нижче) або віддати діткам у «Малятко» те, чим вже не користуються ваші діти. Збір речей проводитиметься до 15 грудня за адресою м. Тернопіль, вул. Київска, 8/196. Охочі зробити добру справу, що проживають за межами міста, можуть передавати речі кур’єрською службою «Нової пошти».

Для вихованців обласного дитбудинку (6-17 років) потрібно:
- Одяг (зимові теплі рукавиці, шапки та шарфи, куртки, светри та штани дитяча та підліткова білизна);
- Взуття (кросівки, зимові черевики);
- Іграшки (конструктори, авто треки, машинки, пістолети…);
- Канцелярія (блокноти, пенали, кольорові олівці, розмальовки);
- Спортивний інвентар (рукавиці для спортзалу, боксерська груша та рукавиці, одяг для спортзалу);
- Засоби особистої гігієни, косметика та біжутерія для дівчат ;
- Техніка: мобільні телефони, планшет, наушники, портативні колонки.

Для вихованів «Малятка» (0-4 роки):
- Одяг та взуття;
- Канцтовари (книги, зошити, олівці, фломастери, розмальовки, кольоровий папір, пластилін, розмальовки та інше);
- Засоби особистої гігієни (рушники, мило, зубні щітки, памперси, шампунь);
- Солодощі та фрукти;
- Іграшки.

За додатковою інформацією щодо розмірів одягу та актуальності потреб пишіть на ел. скриньку [email protected] або ж телефонуйте на номер +38 096 740 93 64, Мар'яна Томчак. Детальніше про акцію можна дізнатися за посиланням.

До слова, у 2014-2015 «Турклуб Тернопіль» проводив соціальні проекти для жителів Донецької та Луганської областей, АР Крим, дітей з Алчевська (учасники проекту безкоштовно відпочивали у Карпатах та брали участь у турах Турклубу), допомогли організувати відпочинок для ТОБФ «Майбутнє сиріт».

Коментарі  

+2 #1 Ірина 16.11.2017, 21:04
Насправді ці заклади не є такими бідними в тих речах, про які пишеться в статті. Для того щоб це побачити, варто прийти не один раз і тоді побачите в якому одязі ходять діти і якою технікою вони користуються. І варто не йти на поводку "матеріальних" речей, адже діти-сироти потребують набагато більшого - постійної уваги і моральної підтримки. А таке враження, що тільки на Миколая усі хучуть відкупитися від сирітства, даючи взамін тільки матеріальну сторону і тим самим продовжуючи ланцюгову реакцію сирітського споживатства((
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ