Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині стартував конкурс за звання кращого знавця мови і літератури ім. Петра Яцика (фоторепортаж)

Четвер, 09 листопада 2017 17:50
9 листопада, в День української писемності та мови у Тернопільській Українській гімназії ім. І.Франка відбулося урочисте відкриття першого обласного етапу XVІІІ Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика. 

У традиційному урочистому відкритті взяли участь представники управління освіти і науки обласної держадміністрації, педагоги та учні гімназії. Основна мета щорічного проведення конкурсу - утвердити статус української мови, піднести її престиж серед молоді.

На урочистості тернопільські управлінці, викладачі та дирекція гімназії висловили перед гостями щирі вітання та побажання з приводу відкриття першого етапу конкурсу.

В конкурсі Петра Яцика візьмуть участь всі загальноосвітні навчальні заклади Тернопільської області. На рівні кожного закладу буде визначатися переможець цього конкурсу, а кращі знавці, яких оберуть на рівні районів, зможуть позмагатися за першість в обласному етапі. XVІІІ Міжнародний конкурс з української мови ім. Петра Яцика об’єднає учнів 3-11 класів. Цього року ми будемо мати достатню кількість учнів, які будуть відзначені і на районному, обласному і навіть всеукраїнському рівні, — розповіла начальник управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ольга Хома.

Ольга Зіновіївна зауважила, що тема твору-роздуму, який учні повинні написати на останньому етапі конкурсу буде доволі цікавою. Школярі писатимуть твір на тему, яка стосуватиметься розвитку української державності та того, як кожен бачить власне майбутнє.

— Я беру участь у Міжнародних конкурсах з української мови ім. Петра Яцика від третього класу. Готуюся до щорічного конкурсу разом зі своїм класним керівником Гарматюк Любов’ю Іванівною.  Кожен конкурс є для мене дуже важливим, тому що він допомагає мені вдосконалювати знання з української мови. Щороку я здобуваю кращих результатів у письмі. Минулоріч я вже перейшла на обласний етап, а цього року планую вийти на всеукраїнський,розповіла учениця 8-А класу Тернопільської Української гімназії ім. І.Франка Мрачковська Софія.

Варто зазначити, що організаторами XVIII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика є Міністерство освіти і науки України, Ліга українських меценатів, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».

Конкурс проходитиме у чотири етапи: шкільний, районний, обласний, загальноукраїнський. Він об’єднає учнів 3-11 класів закладів загальної середньої освіти, учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студентів закладів вищої освіти, курсантів закладів вищої військової освіти, ліцеїстів Київського військового ліцею імені Івана Богуна, а також закордонних українців. Переможці конкурсу отримують іменні стипендії Президента України.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар