Читайте нас в соціальних мережах

Соціальне таксі хочуть створити в Тернополі

Понеділок, 16 жовтня 2017 14:40
Таксі для людей з особливими потребами можуть створити у Тернополі. Цьому може посприяти бюджет участі, що включає проекти, які можуть бути реалізовані міською владою наступного року. Ідеї, які найбільше підтримають мешканці, будуть реалізовані з бюджету мiста. Одним з них є проект "Соціальне таксі".

 

Відомо, що в Тернополі налічується понад 900 людей з особливими потребами. Більшість з них потребують допомоги в пересуванні. Тернопільські активісти кажуть, що в Хмельницькому вдалося організувати соціальне таксі з додатковим обладнанням для людей з особливими потребами.

- В Хмельницькому вже придбано 3 спеціальних автомобілі з додатковими гідробортами. Автомобілі придбані та поставленні на баланс ГО "Карітас", саме з їх допомогою здійснюється диспетчерська робота та працює їх водій на цьому транспорті. Також з міського бюджету фінансується паливо мастильні матеріали для цих автівок. Нами пропонується придбати для початку один автомобіль, а ще один автомобіль взялись придбати громадські активісти, - кажуть автори проекту "Соціальне таксі".

Наразі проект перебуває на розгляді. Наступні етап - голосування.

Про проект:

Бюджет участі – демократичний процес, який надає можливість кожному жителю брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста та/або голосування за них. Будь-який житель міста може подати проект, пов’язаний з покращенням життя в місті, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його проект реалізують в рамках бюджету 2017 року.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ