Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі представили понад два десятки проектів майбутніх міст (фоторепортаж)

Середа, 11 жовтня 2017 10:37
В рамках урбаністично-культурного фестивалю міст «Майстерня Тернополя» протягом 7-8 жовтня в Українському домі «Перемога» було представлено виставку проектів міст майбутнього.

Зокрема, на виставці було представлено: міжнародний проект зі Швеції New urban topologies, проекти тернопільської ГО URBAN.te та проекти молодих археологів у Хмельницькому.

Поряд з іншими зреалізованими проектами Хмельницька чи інших міст України у приміщенні «Перемоги» було представлено також втілений тернопільський проект по оновленню пляжу «Циганка», який створили активісти з громадської ініціативи URBAN.te. Окрім цього, тернопільська ГО URBAN.te представила на розгляд кілька нових проектів оновлення міста, які потребують реалізації. Це, зокрема, проект парку Національного відродження, Скверу Волонтерів пам’яті Віктора Гурняка та проект вулиці Чорновола.

—     На цій виставці представлено досить важливий проект по реконструкції вулиці В. Чорновола в Тернополі . Дещо раніше в Тернополі проводились обговорення з приводу того, що вулицю В. Чорновола потрібно зробити більш пішохідною. За проектом планується розширити тротуар на вулиці та залишити незначну смугу дороги для проїзду машин. Базальтовою бруківкою, яку було знято із дамби, планується викласти автомобільну смугу на цій вулиці, — розповів про один із проектів ГО URBAN.te співорганізатор урбаністично-культурного фестивалю міст «Майстерня Тернополя» Антон Марчевський.

Пан Антон додав, що таке переоснащення вулиці В. Чорновола у Тернополі є досить доцільним, тому що базальтова бруківка радше підходить для пішохідних доріг, аніж для магістралей. На магістральних  дорогах бруківка створює нерівну поверхню і через велику кількість машин на таких дорогах створюється зайвий шум.

Про ресурси, які потрібно залучити для реалізації представлених проектів оновлення Тернополя детальніше розповів інший співорганізатор фестивалю міст «Майстерня Тернополя» Олег Мушій.

—      Для реалізації будь-яких проектів потрібно залучати різноманітні ресурси  – людські, матеріальні, фінансові, інтелектуальні. В кожному проекті потрібно поєднувати ці чотири види ресурсів, але, як правило, ключову роль відіграє один із цих ресурсів. Один проект може вимагати матеріальних вкладень, інший потребує залучення до роботи інтелектуалів – представлення цікавих ідей, у які б хотілося вкладати гроші, — поділився Олег Мушій.

Пан Олег додав, що на фестивалі міст «Майстерня Тернополя» представлено понад два десятки проектів, які можуть справді покращити вигляд міст – зробити їх красивішими, комфортнішими та безпечнішими.

 

 

Додати коментар