Читайте нас в соціальних мережах

На Театральному майдані тернополяни «запалювалися» музикою, бойовим гопаком та забавами для справжніх козаків (фоторепортаж)

Понеділок, 09 жовтня 2017 21:16
З нагоди відзначення 75-ї річниці створення УПА та 4-ї річниці КДЕО імені Дмитра (Байди) Вишневецького 8 жовтня в центрі Тернополя було проведено низку урочистих заходів.

Цього дня на Театральному майдані  для тернополян пройшов святковий концерт за участю відомих артистів Тернопільщини, народного артиста України Анатолія Матвійчука та оркестру «ВОЛЯ». Окрім концерту, біля стін Драмтеатру грамотами Тернопільської міськради за вагомий внесок у відродження козацтва, військово-патріотичне виховання молоді, відновлення і збереження духовних цінностей, волонтерську діяльність та з нагоди свята було нагороджено багатьох постатей Тернопільщини.

Неабияку увагу тернополян привернули юні «козаки» з Тернопільського осередку Міжнародної Федерації Бойового Гопака, які продемонстрували козацьку силу, вправність та майстерність на показових виступах.  Спільно з виступами славних «козачків», цього дня на Театральному майдані відбувся Чемпіонат України з віджимання штанги, гирьовий спорт, дитячі атракціони та різноманітні забави, в яких міг взяти участь кожен бажаючий.  

—    6 жовтня 2013 року на теренах Тернопільщини з’явився – Козацько-десантний  екологічний осередок ім. Дмитра (Байди) Вишневецького, який поєднав козаків, десантників, афганців, екологів, небайдужих людей в одну велику структуру Перше хрещення хлопці з осередку пройшли на київському та тернопільському майданах. На майданах Києва їх було дві сотні, а після столичного майдану патріоти вирушили на Схід захищати рідні кордони. Хлопці пройшли Ілловайськ, Дебальцево та інші гарячі точки. Частина патріотів продовжили воювати, а ті хлопці, які повернулися із зони бойових дій, нині займаються волонтерством. Окрім благодійництва,  хлопці також беруть участь у територіальній обороні, військово-патріотичному вихованні, різноманітних фестивалях, — поділився наказний отаман Тернопільського обласного коша ім. Дмитра (Байди) Вишневецького, генерал-хорунжий Українського козацтва Володимир Мосейко.  

 Варто зазначити, що з нагоди свята на Театральному майдані також було організовано кілька виставок: виставку виробів з металу від козацької фабрики ковальства ВІГО, виставку зброї із зони АТО, виставку виробів народних майстрів Тернопільщини.

Не обійшлося і без пригощань. Козацька польова кухня від ресторану «Рандеву» частувала тернополян козацькими стравами (зокрема, й рекордним смаколиком із бичачих яєць) та революційно-майданівським чаєм.

 

 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ