Читайте нас в соціальних мережах

В центрі Тернополя виставили художні, ковані вироби та … багато зброї (фоторепортаж)

Неділя, 08 жовтня 2017 22:07
До 75-річниці УПА та 4-ї річниці Козацько-десантного осередку Українського Козацтва на Театральному майдані влаштували пересувну виставку зброї із зони АТО, а також виставку кованих виробів, картин та предметів художніх промислів.

Головну увагу тернополян на Театральному майдані привернула виставка зброї із зони бойових дій. Представлені на виставці зразки важкої техніки, залишки боєприпасів, а також документи, одяг та багато інших військових предметів слугують черговим доказом неприхованої війни, яку веде проти України російський агресор.

Поряд із зброєю розташувалася виставка виробів з металу від козацької фабрики ковальства ВІГО, на якій представили ковані сувеніри, підставки, підсвічники, ковані обрамлення для лавки, дзеркала, стільця та багато інших кованих виробів.

—  Окрім невеличких сувенірів з металу, наша фабрика ковальства представила сьогодні вироби, які мають певну символіку – це кований герб, тризуб, калина, колосся пшениці. Процес виготовлення будь-яких виробів полягає у тому, що спочатку дизайнер розробляє ескізи виробу, потім я з ковалями-напарниками його виковую, а бригада зварників наостанок зварює ковані вироби, —  поділився коваль козацької фабрики ковальства ВІГО Василь Садівник.

Пан Василь зазначив, що на цій фабриці він працює вже 12 років, а ковальством займається понад 20 років. Коваль зазначив, що протягом сьогоднішньої виставки працівники фабрики ковальства також проводитимуть майстер-класи по виготовленню виробів з металу.   

Не оминули тернополяни увагою і виставку робіт народних майстрів Тернопільщини, на якій гості побачили вироби мистецтва рогозоплетіння, художньої різьби, плетіння з соломи, живопису, картин із дерева. Таку виставку народні умільці приурочили на тільки до патріотичного свята, яке відбувалося на Театральному майдані, але й до Дня художника України.

—  Техніка виготовлення картин з дерева, які я сьогодні продаю на виставці, доволі непроста. Час, затрачений на виготовлення картини, залежить від того, яка по складності є картина. Якщо картина ручної роботи, то на її виготовлення я витрачаю півтори місяці, а якщо я використовую в роботі станок, то процес виготовлення відбувається швидше. Коштують мої картини від 300 до 1000 гривень, - поділився народний умілець з Тернополя Ігор Кравчук.

Варто зазначити, що частину коштів, виручених від продажі художніх та ковальських виробів буде спрямовано на волонтерські цілі.

 

 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ