Читайте нас в соціальних мережах

І Фестиваль бразильського кіно у Тернополі відкрила кінострічка «Сіль землі» (фото)

Субота, 07 жовтня 2017 19:25
В перший день фестивалю тернополяни переглянули у кінотеатрі "Палац Кіно" фільм про легендарного бразильського фотографа Себастьяна Сальгадо, який своїми чорно-білими фотографіями підкорив світ.

Біографічна бразильська кінострічка «Сіль землі» розповідає про Себастьяна Сальгадо, який зробив у біля ста країнах світу рідкісні та яскраві фотографії, на яких висвітлені: міжнародні конфлікти, масові переселення, голод, незаймані території, грандіозні ландшафти, дика фауна та флора, люди і тварини у найвіддаленіших закутках Землі. Життя й праця Себастьяна Сальгадо постають перед тернопільськими глядачами такими, якими їх побачили син Себастьяна Джуліано та фотограф Вім Вендерс.

На «Сіль землі» до "Палацу Кіно" також завітав заступник міського голови Леонід Бицюра, який висловив присутнім у кінозалі глядачам власну думку про геніального фотографа.

–    Бразильський фотограф Себастьян Сальгадо – унікальний фотохудожник та митець, майстерність якого визнана у всьому світі. Цей чоловік завоював чимало премій Франції та Нідерландів, а у США його визнано кращим фотографом. Багато людей критикують Себастьяна Сальгадо за те, що фотограф вносить в естетику речі, які не завжди є визнані суспільством красивими. Його критикують і за те, що він вносить в естетику злидні та страждання, – поділився Леонід Бицюра.

Пан Леонід зазначив, що крилатий вислів "Сіль землі" позначає кращих людей свого часу, за якими «полює» і фотограф, і режисер. Саме режисер створює дует, в якому він орієнтується на головного героя як індивідуальність, як пасіонарну, непересічну особистість, яка може сформувати характер середовища, в якому живе.

Варто нагадати, що в рамках І Фестивалю бразильського кіно, 6-8 жовтня у тернопільському кінотеатрі "Палац Кіно2 о 19:00 будуть продемонстровані три бразильські кінострічки. 6 жовтня можна буде переглянути фільм «Сіль Землі», 7 жовтня – «Центральний вокзал», а 8 жовтня – «Іван». Усі фільми демонструватимуться безкоштовно португальською мовою з українськими субтитрами. 

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ