Читайте нас в соціальних мережах

Майже 70 тернополян поважного віку зібрались у центрі дозвілля ім. Довженка 5 жовтня (фоторепортаж)

П'ятниця, 06 жовтня 2017 17:36
В центрі дозвілля ім. Довженка з ініціативи заступника міського голови Тернополя Леоніда Бицюри та за сприяння громадських активістів 2 жовтня стартувала нова соціальна ініціатива, спрямована на підтримку й турботу про найстарших файномістян.

Цього разу на майданчику для спілкування поколінь лунали сміх та грузинська, французька й, звісно ж, українська пісня. Поважні гості спершу насолодились короткометражкою "Голден лав" талановитого українського режисера Павла Острікова, а відтак - золотим голосом Аджарії Рамаза Варшанідзе.

Не обійшлось і без дарунків, чаювання та обміну думками. Захід відбувся за сприяння  “Червоного хреста”.

—   Дарунки,  що отримали  люди похилого віку, сформовані  за сприяння  мешканців нідерландського міста Апелдорна, — зазначає голова Тернопільської міської організації Товариства Червоного Хреста Тетяна Лех. — Вони складаються  із найнеобхідніших продуктів – це різні види круп, солодощі, цукор, борошно та інше. Тільки я вважаю, що найголовнішим сьогодні є не так  подарунки, як те, що пенсіонери сьогодні поспілкувалися, цікаво провели час, а не сиділи самотньо у власній квартирі.

Привітати та поспілкуватися із тернопільськими пенсіонерами до центру дозвілля Довженка також завітав заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра.

—   Коли ми вивчали труднощі, з якими зустрічаються наші найповажніші мешканці, то з'ясували, що насправді — це не завжди матеріальні якісь речі, а брак спілкування та уваги. Тому ця наша нова соціальна ініціатива спрямована на те, щоб зарадити цьому, — зауважує Леонід Бицюра.

Зустрічі в центрі дозвілля м. Довженка, за словами Леонід Олексійовича , стануть традиційними та відбуватимуться щонайменше двічі на тиждень.  Під час них люди поважного віку не лише зможуть переглянути цікаві фільми, а й поспілкуватись з письменниками, послухати улюблених виконавців, взяти майстер-клас у знаних мисткинь та навіть потанцювати. 

 

Додати коментар