Читайте нас в соціальних мережах

Тернополяни пізнавали щастя батьківства разом з Марією Хомів (фото)

Вівторок, 19 вересня 2017 19:31
З нагоди Всесвітнього дня батька лікар психотерапевт консультаційного центру «Колиска життя» Марія Хомів провела в арт-галереї Бункермуз цікаву лекцію для батьків та їхніх дітей «Велике щастя батьківства».

На 50-хвилинній лекції, яку Марія Хомів доповнила презентацією, тернопільські матусі й татусі дізналися: як уникати найпоширеніших стереотипів, які стосуються виховання дитини; як долати складнощі виховання та правильно виховати дитину; якими якостями повинні володіти «хороші» тато і мама; як зробити дитину щасливою та багато іншого.

–    Всі оцінки оточуючих, як правило, призводять до того, що батьки хочуть виховати таку дитину, яка би була вигідна для суспільства: яка не шумить, ідеально поводиться, яка завжди слухняна. Але батьки часто не розуміють, що саме не вигідна суспільству, а щаслива дитина і є найкращим надбанням татуся й матері. Ми повинні пам’ятати, що наші чада народжені насамперед для того, щоб бути собою, прожити гарне і щасливе життя, а вже потім народжені для батьків. Саме тому найважливішим завданням батьків є створення впевненості, що дитину в сім’ї люблять і піклуються про неї. Бути батьками досить складно і це велика місія кожного з нас, адже цього нас не вчать ні у школі, ні в інститутах. Батьківства ми вчимося переважно самостійно протягом усього життя, –  поділилася Марія Хомів.

Пані Марія також зазначила, що важливим завданням батьків є любити дитину в будь-якому віці: ранньому дитячому, молодшому шкільному, підлітковому; коли дитя щасливе, засмучене чи має кризу певного віку. Психолог переконана, що не залежно від того, в якому стані знаходиться дитина, батьки повинні завжди цікавитися проблемами, переживаннями, поразками та досягненнями своєї кровинки.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ