Читайте нас в соціальних мережах

Один із найкращих українських економістів навчав тернопільських студентів реформувати Україну

Вівторок, 12 вересня 2017 20:21
Відомий не тільки в Україні, але й за кордоном економіст, науковець та викладач Роман Шеремета завітав до ТНЕУ, де прочитав студентам і науковцям лекції та розповів, які зміни потрібно зробити в Україні для розвитку держави.  

Під час робочого візиту до ТНЕУ відомий український науковець, один із двох найкращих українських економістів за версією «Forbes», доцент Школи менеджменту Уезерхед при Університеті Кейс Вестерн Резерв (США) Роман Шеремета 11 вересня провів для студентів університету відкриту лекцію на тему: «Фактори економічного зростання». В ході лекції Роман Шеремета встиг і подискутувати зі студентами щодо питання «Як реформувати Україну?»

-  В Україні корупція перш за все процвітає на тих ринках, де є монополія держави. Зокрема, така тенденція спостерігається на ринку енергоносіїв. В Америці даний сегмент ринку є повністю приватний, до якого залучено багато компаній.  Кожна з цих компаній бореться за свого споживача, тому на ринку енергоносіїв у США спостерігається здорова конкуренція. Як результат, компанії «борються» за клієнтів та постійно намагаються запропонувати їм кращі умови. В Україні все відбувається навпаки, тому перше, що потрібно змінити на українському ринку - вилучати державну монополію та боротися з олігархами, - поділився порадою Роман Шеремета.

Не лише цінними економічними знаннями та порадами обмежився Роман Мирославович.  Науковець також презентував гостям видану в Україні за власною редакцією та редакцією Ольги Романенко книгу «Реформація: успіх Європи і шанс для України». Пан Роман зазначив, що дана книга присвячена 500-річчю Реформації та є колективним науковим дослідженням 19-ти вчених із п’яти країн світу. У книжці автори по-науковому доводять, що зміни, які відбулися в період Реформації, мали великий позитивний вплив на успішний розвиток європейських країн.

Поспілкуватися з гостем у стінах університету мали нагоду і науковці ТНЕУ,  для яких Роман Шеремета у залі засідань Вченої ради ТНЕУ прочитав лекцію про «Ранжування університетів, журналів та професорів у світі».

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ