Читайте нас в соціальних мережах

Стара тернопільська «електричка» майже на годину спізнилася через чергову поломку (фото)

Вівторок, 12 вересня 2017 17:26
Вранці 11 вересня електропоїзд «Тернопіль – Іване-Пусте», що курсує по станції «Тернопіль», не доїжджаючи до обласного центру, черговий раз вийшов з ладу. 

Кореспондент «Тернополян», яка їхала даним електропоїздом  до Тернополя, стала свідком того, що «електричка» зупинилася в селі Кровинка Теребовлянського напрямку через технічну поломку. Після цього приміський поїзд простояв на даній станції понад 40 хвилин, доки за ним приїхав з Тернополя тепловоз та «потягнув» поламаний поїзд.

За час стоянки багато пасажирів «електрички», які поспішали вранці на роботу чи навчання, висловили незадоволення з приводу поломки рухомого складу. Пасажири наголосили, що поїзд «Тернопіль – Іване-Пусте» ламається чи не щодень.

—   Я належу до пільгових категорій «студенти», тож із Борщева до Тернополя їжджу цією електричкою часто. На станцію «Борщів» електропоїзд «Тернопіль – Іване-Пусте» і так нерідко запізнюється через поломки. Сьогодні я сподівалася, що вчасно прибуду на навчання, та, як бачите, доведеться пропустити одну-дві пари через непригідний  транспорт, —   висловилася пасажирка Марія Шараєвська.

Попри невдоволення пасажирів, машиніст електропоїзда повідомив, що його провини у тому, що транспорт вийшов з ладу, немає.

—   Електропоїзд «Тернопіль – Іване-Пусте»,  як і всі електрички, належить до соціального виду транспорту. Біля 70% від усіх пасажирів, яких ми перевозимо, складають пільговики. При цьому, «електричка» має вже багато років та знаходиться в дуже поганому стані. Коштів у електропоїзди Тернопільська міська рада не вкладає, через те ми й не маємо за що ремонтувати поїзд. Якщо в тернопільських маршрутках мають право безкоштовно їздити лише троє пільговиків, то в електричках обмежень на безоплатний проїзд немає. Саме тому більша частина пасажирів їде практично задурно, —   поділився машиніст електропоїзда «Тернопіль – Іване-Пусте» Василишин Ростислав.

Машиніст також наголосив, що даний електропоїзд знаходиться у «зношеному» стані як ззовні, так і зсередини. Зокрема, доволі понівеченими є двері, які неможливо ні закрити, ні відкрити.

Варто зауважити, що в соцмережах тернополяни нерідко скаржаться на недотримання санітарних норм, правил перевезення в електричках не тільки Тернопільської залізниці, але й інших електропоїздів, які курсують областями України. В основному пасажири нарікають на постійну тисняву, неприємний запах, пошарпані крісла, поіржавілі вікна та двері, які навіть не хочуть відкриватися.

 

Коментарі  

+1 #3 Олег 12.09.2017, 23:05
А що, туди справді ходить електричка? Чи дізель-поїзд? Різниця є)))
Скарга
+1 #2 Людмила 12.09.2017, 21:45
Цей поїзд подали з запізненням на півтори години на Ланівці. А той що мав їхати на Ланівці поїхав на Іване-Пусте. Це взагалі як знущаються над людьми які їдуть в Лановецькому напрямку. Позд на Іване-Пусте поїхав з напівпорожніми вагонами.Зате на Ланівецький напрямок забитий людьми та щей в яких умовах на несправному поїзді. Чому на цей напрямок 2-3 рази на тиждень йдуть з запізненням поїзди.
Скарга
-2 #1 Богдан 12.09.2017, 21:25
Відколи на плечі Тернопіль Іване Пусте іздять ел
ектрички. Думайте шо пишете. Там немає електрифікаціі!
Скарга

Додати коментар