Читайте нас в соціальних мережах

Ферми «Бучачагрохлібпрому» поповнилися нетелями з Чехії

П'ятниця, 13 вересня 2019 14:01
Провідне підприємство відомого аграрія та мецената Петра Гадза ТзОВ «Бучачагрохлібпром» продовжує активно працювати над розвитком тваринницького комплексу.
 
Так, нещодавно компанія поповнила ферми новими чистопородними нетелями, які закупили в Чехії.
 
Як розповів заступник директора з тваринництва Сергій Рекротюк, загалом підприємство придбало 320 голів.
 
– Нещодавно на ферми нашого підприємства завезли понад три сотні чистопородних нетелів – 258 голів придбали в Чехії у два підходи. Згодом закупили ще 62 одиниці в Україні. Наша компанія не стоїть на місці, а намагається постійно вдосконалюватися та покращувати якісно-кількісний рівень виробництва молока. Ми закупляємо нові породи великої рогатої худоби, використовуємо досвід провідних світових господарств, та активно заготовляємо корм для високої продуктивності тварин, – поділився Сергій Рекротюк.
 
Також заступник директора з тваринництва додав, що наразі поголів’я ВРХ на фермах «Бучачагрохлібпрому» налічує майже 8 тисяч голів. Кожна з дійних корів за рік дає приблизно 9 тисяч літрів молока.
https://www.gstatic.com/images/images2019/icons/material/system/1x/more_horiz_black_20dp.png") center center / 20px no-repeat; height: 11px; opacity: 0.54; width: 24px;">
 
До слова, три тваринницькі комплекси ТзОВ «Бучачагрохлібпром» працюють у селах Соколів, Осівці та Пилява Бучацького району. Загальна кількість поголів’я становить 7 800 голів, з них 3250 корів, 1488 – бичків, яких відгодовують на м'ясо, інше – молодняк різного віку. За рік одна корова дає орієнтовно 9 тисяч літрів молока. Ферми забезпечують робочими місцями 242 місцевих жителі. За вісім місяців 2019 року фонд заробітних плат працівників тваринницьких комплексів «Бучачагрохлібпрому» склав 31365 тис. грн. Середня заробітна плата сягнула 16201 грн. За цей час сплачено податків: ЄСВ – 6900 тис. грн, ПДФО – 5645 тис. грн, військовий збір – 470 тис. грн.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ