Читайте нас в соціальних мережах

Кар’єр на Монастирищині збагатив казну на понад 16,5 мільйонів гривень

Понеділок, 07 серпня 2017 14:08
Майже 17 мільйонів гривень надійшло до державної скарбниці завдяки ПАТ "Коржівський спеціалізований гірничо-дробарний кар'єр" впродовж 2015-2016 років та першого кварталу 2017-го.

- У нас все офіційно і відкрито. Якщо ми вже ведемо справи, то зобов’язані сплачувати податки і робимо це завжди в повному обсязі. Зокрема в 2015 році ми оплатили необхідні податки на загальну суму більш ніж 6 мільйонів 575 тисяч гривень. В 2016 році вона склала понад 8 мільйонів 647 тисяч. Зараз ми успішно продовжуємо свою роботу, а за перший квартал цього року сплатили податку на суму більшу ніж 1 мільйон 542 тисячі. Крім того, стараємось і людям в районі нашому допомагати чим можемо, - розповідає директор Коржівського кар’єру Орест Крушельницький.

Частина цих коштів, понад 202 601 тисячі гривень, пішла на підтримку українського війська в вигляді військового збору.

Крім того, оскільки товариство займається добуванням декоративного та будівельного каменю, то платить й за користування надрами. Сума цієї рентної плати за 2016 рік склала понад 1 мільйон 625 тисяч гривень.

До слова, активно допомагає Коржівський кар’єр і Монастириському району, на території якого підприємство й розташоване. Виділяє із своїх прибутків частину коштів, які передає для потреб населення у місцеву казну або ж допомагає будматеріалами чи технікою.

Так, нещодавно Коржівський кар’єр виділив 500 тон щебеню для автобусних зупинок та додаткових автостоянок, які облаштували на фестивалі «Дзвони Лемківщини».

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар