Читайте нас в соціальних мережах

Ігор Побер: «Зміни до держбюджету є вкрай важливими»

Вівторок, 04 липня 2017 15:44
Під час минулих пленарних засідань шостої сесії Верховної Ради України 264 народних депутатів проголосували у першому читанні за законопроект про зміни в державному бюджеті на 2017 рік.

Однак в останній день пленарного засідання сесії, в п’ятницю 23 червня, остаточно підтримати перерозподіл 26 мільярдів в бюджеті народні обранці не змогли.

Таким чином перерозподіл коштів, які могли спрямувати на дофінансування соціального сектору країни, нардепи відтермінували на три тижні – до наступного періоду пленарних засідань шостої сесії Верховної Ради.

- Багато важливих законопроектів було прийнято на цьому тижні. В Верховну Раду презентувати зміни до бюджету приходив навіть Прем’єр-міністр. На жаль, їх не прийняли. Багато колег, багато хто з фракції не проголосували і у мене це викликало справжнє здивування. Адже зміни до бюджету є надзвичайно важливими. Йдеться про 26 мільярдів гривень, які перенаправлять на соціальні потреби. Можливо, в законопроекті було щось таке, що не влаштувало народних депутатів. Я думаю, що на наступному голосуванні ми обов’язково проголосуємо за зміни до бюджету, оскільки цей законопроект є важливим для поточного життя нашої держави, - розповідає народний депутат від БПП Ігор Побер.

Згідно із запропонованим законопроектом 14,1 мільярди мали доповнити кошти виділені місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг. Ще 1,5 мільярди хочуть направити Національній поліції на грошове забезпечення з метою покриття дефіциту у коштах на виплату грошей для поліцейських, а також на матеріально-технічне забезпечення.

Також було передбачено збільшити видатки загального фонду для фінансування невідкладних потреб на оборону і безпеку держави, зокрема пов’язаних із проведенням антитерористичної операції у сумі понад 2,6 мільярдів.

3,5 мільярди передбачено спрямувати в Міноборону на виплату одноразової грошової допомоги у разі загибелі, поранення та інвалідності військовослужбовців; оплату комунальних послуг та енергоносіїв; на забезпечення підготовки та участі збірної команди України у 2017 році в міжнародних спортивних змаганнях “Ігри Нескорених”.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ