Читайте нас в соціальних мережах

Свіжі видатки: у Тернополі підвищили тариф на квартплату

Понеділок, 03 квітня 2017 14:49
Підвищенням мінімальної заробітної плати уряд спричинив ланцюгову реакцію збільшення вартості товарів і послуг, зокрема комунальних.

Відтак, вже від першого квітня змінився розмір квартплати для тернополян. Відповідні розрахунки кожного з підприємств були надані в управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР та розглянуті тарифною комісією, в результаті  чого для кожної багатоповерхівки були встановлені окремі тарифи з врахуванням основних показників по будинку, структури витрат і розрахунку коригуючого коефіцієнта.

Після коригування тарифу мінімальне середньозважене значення збільшується від 2,03 гривень за м.кв. (без ПДВ) до 3,3 гривень за м.кв. (без ПДВ) у будинках без ліфтів. Максимальний тариф по Тернополю у будинках з ліфтами буде коливатися у межах між 2,448 гривень за м.кв. (без ПДВ) та 3,99 гривень за м.кв. (без ПДВ).

«В обох випадках застосований коригуючий коефіцієнт 1,63, – коментує Надія Кравець, начальник фінансово-бухгалтерського відділу управління житлово – комунального господарства, благоустрою та екології ТМР. – Якщо взяти за зразок середню квартиру з площею 60 м. кв, то мінімальна вартість, яку сплачував споживач до коригування, становила 121, 8 гривень в місяць, а з 1 квітня плата становитиме 198,6 гривень в місяць (у  будинку без  ліфта). В будинках з ліфтами квартплата за ту ж саму квартиру розміром 60 м. кв. буде коливатися від 146,8 гривень за місяць до 236,4 гривень за місяць»

Додамо, що наведені фахівцем дані – це лише середні значення, а для кожного будинку вже встановлений окремий тариф. Для мешканців, які отримують субсидії, жодних змін не відбудеться, адже із збільшенням тарифу автоматично коригується і сума субсидії.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ