Читайте нас в соціальних мережах

На Бурдяківському спецкар’єрі лунають вибухи. Найбільше видобувне підприємство Тернопілля готується розпочати новий сезон (фото, відео)

П'ятниця, 17 лютого 2017 00:48
Бурдяківський спецкар’єр – найбільше видобувне підприємство Тернопільської області. І що найголовніше, воно чи не єдине, яке може похвалитися повною легальністю своєї роботи.

Кілька останніх тижнів тривають підготовчі роботи до початку нового видобувного сезону. Тут знову лунають вибухи. Підриви – це єдиний спосіб добування каменю у цьому кар’єрі.

Підприємство базується неподалік великого населеного пункту Борщівського району Скали- Подільської. Кінцевий продукт виробництва - щебінний вапняк.

«Це основний матеріал для будівництва доріг, - розповідає комерційний директор ТзОВ «Бурдяківський спецкар’єр Олег Напора. – Його закладають як основу під бетонні чи асфальтні покриття. Наш щебінь застосовують для виготовлення бетонних сумішей, а також залізобетонних конструкцій. Цей вапняк також необхідний для виготовлення мінерального порошку: безпосереднього інгредієнту для виробництва асфальту.»

Сам камінь також використовують за його прямим застосування: будують будинки, мури та інші споруди. Зокрема, у самій Скалі-Подільській збудований замок. За легендами, саме з цього каменю будували оборонні мури Кам’янець-Подільської фортеці.

«Якщо взяти ще радянські часи, то близько 60% доріг у Тернопільській області мають в своїй основі щебінь зі Скали-Подільської з родовища Брідок, - продовжив Олег Напора. - Камінь у тих місцях добувають за переказами вже добрих тисячу років.»

За радянських часів кар’єр належав Облавтодору. У часи незалежності чиновники державної організації докерувалися до того, що більшість потужностей підприємства розікрали, цехи та устаткування різали на металолом. Про це ще досі нагадують залишки шляхопроводів та поржавілі конструкції.

«Сім років тому інвестор виявив бажання взятися відновити роботу підприємства. За ці роки майже повністю обновлений автопарк та добавлено багато одиниць найсучасніших машин,» - додає пан Олег.

Згідно реєстру юридичних осіб єдиним власником та кінцевим бенефіціаром ТзОВ є тернополянка Сачик Оксана Михайлівна.

Загалом, на кар’єрі процес виробництва кінцевого продукту є надзвичайно важким. Єдиний спосіб видобування: знаття верхніх м’яких порід (шар 20-25 метрів), а потім шляхом підривання отримують великі брили каменю. Після чого величезні вантажівки вивозять корисну породу на завод і там його дроблять безпосередньо на щебінь.

«Цей кар’єр унікальний тим, що він найважчий для роботи в області. У кінці розвалу союзу, тобто у 80-их років минулого століття, цей об’єкт був визнаний як неперспективний для використання. Його вважали за необхідне закрити. Адже такі колосальні об’єми так-званої «вскриші», або землі та глини настільки великі, що тоді порахували нерентабельним такі роботи,» - розповів Олег Напора.

За рік видобувається тут близько 400 тисяч тон каменю. Працює 150 людей. Задіяно у виробництві більше ста одиниць техніки. Зокрема, закуплено три нових сучасних навантажувачі, висота ківша  яких більша за людський зріст.

Близько 15% від виручки спрямовується у бюджети різних рівнів та фонди. Для району - кар’єр  бюджетоутворюючий. А це приблизно 6 мільйонів різних відрахувань. А у порівнянні із більшістю інших кар’єрів області, які працюють напівлегально, ця цифра досить таки велика.

«Наша кар’єр не практикує людей звільняти по сезонах, залишаючи лише директора і бухгалтера.  Враховуючи те, що у нас контингент старший і середній вік за сорок років, тому всіх «пече» гірничий стаж, який дає право на пільгові пенсії. Тому скільки років тут не працюємо, жодного разу не практикували звільнення людей з настанням холодів і прийняття їх назад навесні. Працівники мають безперервний стаж і взимку ми також виплачуємо зарплати. Минулого року середній рівень заробітків сягав близько чотирьох з половиною тисяч гривень. Вже цього року ми плануємо збільшити у півтори рази зарплатню до як мінімум семи тисяч гривень, аби бути конкурентоспроможними на ринку праці,» - підсумовує Олег Напора.

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ